Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 9. 2021,
22.41

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Natisni članek

Tamara Zidanšek Polona Hercog WTA OP ZDA Tamara Zagoranski

Četrtek, 2. 9. 2021, 22.41

3 leta, 1 mesec

OP ZDA, WTA (4. DAN)

Prva igralka sveta in olimpijska prvakinja uspešni, Slovenki izpadli v dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Ashleigh Barty | Prva nosilka Ashleigh Barty je v drugem krogu OP ZDA izločila Danko Claro Tauson. | Foto Guliverimage

Prva nosilka Ashleigh Barty je v drugem krogu OP ZDA izločila Danko Claro Tauson.

Foto: Guliverimage

Prva igralka sveta Ashleigh Barty se je na odprtem prvenstvu ZDA v tenisu uvsrtila v tretji krog. Zmagovalka Wimbledona je danes v New Yorku po 90 minutah igre premagala 18-letno debitantko Claro Tauson iz Danske s 6:1 in 7:5. Uspešna je bila tudi olimpijska prvakinja iz Tokia, Švicarka Belinda Benčič. Tamara Zidanšek in Polona Hercog sta izpadli v dvojicah.

Cepljenje
Sportal Zakaj jih je tako malo cepljenih?

Bartyjeva je pri 5:3 v drugem nizu iz rok izpustila priložnost za zmago, tako da je mlada danska igralka prišla do izenačenja, na koncu pa so le prevladale izkušnje in znanje avstralske zvezdnice.

"Običajno sem zelo mirna oseba. To je brez dvoma ena od prednosti moje igre," je po zmagi dejala Bartyjeva, ki lovi svoj tretji naslov na turnirjih velike četverice in drugega zaporednega po Wimbledonu.

Njena naslednja tekmica v New Yorku bo ali Američanka Shelby Rogers ali Romunka Sorana Cirstea. Bartyjeva je pred dobrim tednom zmagala na pripravljalnem turnirju v Cincinnatiju in velja za prvo favoritinjo za naslov na zadnjem letošnjem turnirju za veliki slam.

Novak Đoković
Sportal Đoković brez težav do napredovanja

Olimpijska prvakinja zlahka prek Italijanke

V tretji krog je napredovala tudi olimpijska prvakinja Benčičeva, tokrat 11. nosilka, potem ko je v zelo vetrovnih razmerah premagala Italijanko Martino Trevisan s 6:3 in 6:1. Benčičeva bo v naslednjem krogu lopar prekrižala z zmagovalko dvoboja med Američanko Jessico Pegula in Japonko Misaki Doi.

"Danes je bilo kar težko igrati, razmere so bile težke, a po včerajšnjem slabem vremenu se nočem pritoževati. Hvala vsem za podporo s tribun. Vem, da danes ni bilo lahko priti sem," je dejala Švicarka.

Švicarka Belinda Benčič je s 6:3 in 6:1 izločila italijansko nasprotnico. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Švicarka Belinda Benčič je s 6:3 in 6:1 izločila italijansko nasprotnico. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Swiatkovi se je uspelo vrniti

Napredovala je tudi Poljakinja Iga Swiatek, ki je s 3:6, 7:6 (3), 6:0 ugnala Francozinjo Fiono Ferro. V tretjem krogu se bo zmagovalka lanskega OP Francije in v New Yorku sedma nosilka pomerila proti Estonki Anett Kontaveit.

Tamara Zidanšek
Sportal Slovenki obstali v drugem krogu OP ZDA, Klepačeva napredovala v dvojicah

Hercogova in Zidanškova izgubili v dvojicah

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je skupaj z Latvijko Anastasijo Sevastovo izpadla v konkurenci dvojic. V prvem krogu sta bili od slovensko-latvijske dvojice s 6:1, 5:7, 7:5 boljši Romunki Monica Niculescu in Elena Gabriela Ruse. Dvoboj je trajal dve uri in 32 minut. Obračun bi se sicer moral končati že dan prej, a so ga organizatorji zaradi močnega deževja, ki je zajelo New York, prestavili na danes.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je skupaj z Latvijko Anastasijo Sevastovo izpadla v konkurenci dvojic. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenska teniška igralka Polona Hercog je skupaj z Latvijko Anastasijo Sevastovo izpadla v konkurenci dvojic. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Hercogova in Sevastova sta gladko izgubili prvi niz, v drugem pa sta se vrnili po zaostanku s 3:5 in izenačili na 1:1 v nizih. V tretjem sta povedli s 3:0, a sta Romunki zaigrali bolje, se vrnili ter dobili maratonski dvoboj prvega kroga.

Poslovila se je tudi že Tamara Zidanšek, ki je skupaj s Švicarko Viktorijo Golubić tako kot Hercogova izpadla v prvem krogu dvojic. Od slovensko-švicarske naveze sta bili s 6:1, 6:2 boljši Brazilka Luisa Stefani in Kanadčanka Gabriela Dabrowski.

Zidanškova in Golubićeva sta bili natanko po uri igre brez možnosti proti petima nosilkama, ki sta v prvem nizu hitro povedli z dvema breakoma prednosti. Nato sta na krilih dobrega začetka mirno krmarili do zmage tudi v drugem nizu, v katerem sta tekmicama odvzeli servis v tretji in sedmi igri.

V konkurenci dvojic od Slovenk v New Yorku ostaja le še Andreja Klepač, ki se je s Hrvatico Darijo Jurak prebila v drugi krog. Osmi nosilki se bosta pomerili bodisi proti rusko-estonski navezi Darja Kasatkina/Anett Kontaveit bodisi proti Američankama Alison Riske in Ann Li

OP ZDA, ženske, 2. krog
Ashleigh Barty (Avs/1) - Clara Tauson (Dan) 6:1, 7:5;
Sara Sorribes Tormo (Špa) - Su-Wei Hsieh (Tvn) 6:1, 6:3;
Emma Raducanu (VBr) - Shuai Zhang (Kit) 6:2, 6:4;
Belinda Benčič (Švi/11) - Martina Trevisan (Ita) 6:3, 6:1;
Jessica Pegula (ZDA/23) - Misaki Doi (Jap) 6:3, 6:2;
Anett Kontaveit (Est/28) - Jil Belen Teichmann (Švi) 6:4, 6:1;
Iga Swiatek (Pol/7) - Fiona Ferro (Fra) 3:6, 7:6 (3), 6:0;
Varvara Gračeva (Rus) - Paula Badosa (Špa/24) 6:4, 6:4;
Anastasija Pavljučenko (Rus/14) - Anna Karolina Schmiedlova (Slk) 6:2, 5:7, 6:2;
Petra Kvitova (Češ/10) - Kristyna Pliškova (Češ) 7:6 (4), 6:2;
Maria Sakari (Grč/17) - Katerina Siniakova (Češ) 6:4, 6:2;
Greetje Minnen (Bel) - Ljudmila Samsonova (Rus) 6:4, 6:4;
Angelique Kerber (Nem/16) - Anhelina Kalinina (Ukr) 6:3, 6:2.
Shelby Rogers (ZDA) - Sorana Cirstea (Rom) 7:5, 6:2;
Karolina Pliškova (Češ/4) - Amanda Anisimova (ZDA) 7:5, 6:7 (5), 7:6 (7);
Ajla Tomljanovic (Avs) - Petra Martić (Hrv/30) 7:6 (6), 6:4;
Bianca Andreescu (Kan/6) - Lauren Davis (ZDA) 6:4, 6:4.
Ne spreglejte