Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
12. 5. 2014,
8.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Kei Nišikori Madrid

Ponedeljek, 12. 5. 2014, 8.38

8 let

Nadal je bil sprva videti popolnoma nebogljen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je na zadnjem turnirju v Madridu pokazal veliko boljšo igro kot na turnirju v Monte Carlu in Barceloni.

Španec je tako v Monte Carlu kot v Barceloni izpadel v četrtfinalu, kjer sta bila njegova krvnika rojaka David Ferrer in Nicolas Almagro. V Madridu je bila slika do finala povsem drugačna. Nadal je nasprotnike bolj kot ne zmlel, saj do finalnega dvoboja ni izgubil niti enega niza. Njegova igra je bila videti kot v njegovih najboljših časih, ko mu je uspevalo praktično vse, napak pa je bilo precej manj kot na preteklih turnirjih.

Prišel na vrsto finale

V finalu ga je na drugi strani mreže čakal Kei Nišikori. Že pred dvobojem se je vedelo, da Japonec v zadnjem času igra vrhunski tenis, saj je pred tem dobil tudi turnir v Barceloni. In da, teniški strokovnjaki so imeli še kako prav. Rafael Nadal je bil v prvem in začetku drugega niza videti popolnoma nebogljen. Nišikori ga je dobesedno sprehajal po igrišču in Nadal je žogice večkrat le pospremil s pogledom, česar pri Špancu ne vidimo prav pogosto.

V uvodu drugega niza smo lahko gledali nadaljevanje prvega niza, saj je Nišikori, ki se mu je v tem tednu uspelo prebiti med deset najboljših igralcev sveta, že v prvi igri nasprotniku vzel servis in videti je bilo, da je dvoboj praktično že dobljen. A kmalu za tem smo lahko 24-letnega Japonca videli ležati na tleh, potem ko so mu zaradi bolečin v hrbtu nudili zdravniško pomoč. Od tistega trenutka je šla njegova igra le navzdol, bolečine so bile prehude. V tretjem nizu se je še komaj premikal po igrišču in edina logična odločitev je bila predaja. Nadal pa se je z nekoliko kislim nasmehom lahko veselil svoje 27. zmage na turnirjih serije masters. Verjetno se je zavedal, da bi se dvoboj lahko končal drugače.

Žal mi je za Nišikorija

Nadal, ki ima v letošnji sezoni 30 zmag in le pet porazov, je eden tistih, ki zagotovo razume Japonca, saj je nedavno tudi njega bolel hrbet, na račun česar je tudi izgubil finale na OP Avstralije. "Zmaga doma je vedno nekaj posebnega. Da imam možnost igrati pred domačim občinstvom, je nekaj nepozabnega. To mesto mi je dalo ogromno," je takoj po dvoboju povedal zmagovalec 13 turnirjev za grand slam, ob tem pa ni pozabil omeniti svojega nasprotnika. "Zelo mi je žal z Nišikorija. Je izreden igralec in je zagotovo eden tistih, ki se bo boril za zaključni turnir v Londonu, v to sem prepričan. Upam, da njegova poškodba ni prehuda in da bo lahko zaigral na OP Francije," je še dodal Nadal, ki ima do zdaj v svoji karieri osvojenih 63 turnirskih zmag.

Nišikori, ki se je s 14 leti preselil v ZDA, je imel težave s hrbtom že v prejšnjih dveh dvobojih. Največ posledic je pustil polfinalni dvoboj proti Davidu Ferrerju, ki je trajal slabe tri ure, a Japonec kljub težavam ostaja optimist. "Na tem turnirju sem veliko pridobil samozavest, saj mi je uspelo premagati Davida Ferrerja, zelo dobro sem igral tudi v finalu. Na OP Francije bo še zelo zanimivo, saj se na pesku še nikoli nisem počutil tako dobro. Tako forhend kot tudi bekhend delujta izvrstno," je povedal Nišikori, ki je v svoji karieri osvojil pet turnirjev, samo letos je zmagal dvakrat.

Teniška karavana gre dalje, zdaj v Rimu že poteka novi turnir serije masters.

Ne spreglejte