Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
17. 3. 2017,
14.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Indian Wells Roger Federer Stan Wawrinka

Petek, 17. 3. 2017, 14.09

6 let, 7 mesecev

Moti ga, ko gredo za deset minut na stranišče

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Stan Wawrinka | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Teniški igralec Stan Wawrinka je pred kratkim v intervjuju razkril nekaj zanimivih podrobnosti iz sveta tenisa. Govoril je tudi o odnosu z Rogerjem Federejem in njunem polfinalu na OP Avstralije.

Stan Wawrinka trenutno uspešno igra na turnirju v Indian Wellsu, kjer se je prebil v polfinale. Precej verjetno je, da se bo v finalu pomeril z dobrim prijateljem Rogerjem Federerjem, ki bo v četrtfinalu igral proti Avstralcu Nicku Kyrgiosu. Ta je pred tem iz tekmovanja izločil Novaka Đokovića.

Najhuje je bilo v polfinalu proti Rogerju

Letos sta že igrala v polfinalu OP Avstralije, kjer je imel težave s kolenom, a tega ni želel obešati na veliki zvon. "Nisem tak tip človeka, ki bi govoril o poškodbah, a imel sem resne težave. Vse se je začelo že po prvem krogu in potem se je samo slabšalo. Najhuje je bilo v polfinalu proti Rogerju. V zadnjih dveh igrah drugega niza me je zelo bolelo," se Wawrinka spominja letošnjega polfinala v Melbournu.

Prepričan je, da je Federer na OP Avstralije upravičeno zahteval zdravniško pomoč. | Foto: Guliverimage/Getty Images Prepričan je, da je Federer na OP Avstralije upravičeno zahteval zdravniško pomoč. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nekateri so na stranišču deset minut

Na tistem obračunu je medicinsko pomoč zahteval tudi Roger Federer. Nekdanji teniški igralec Pat Cash je menil, da je Federer takrat želel svojega nasprotnika vreči iz ritma. Kako je vse skupaj videl Stan? "Vzel si je odmor, ker je imel težave z mišicami. Tako kot jaz v tretjem nizu, ko sem imel težave s kolenom. Ni mi pokvaril ritma. Prepričan sem, da ga je bolelo. Ničkolikokrat sem videl, da so igralci za deset minut odšli na stranišče … Čas za na stranišče bi moral biti omejen na dve minuti."

 "Imava izjemen odnos in je moj zelo dober prijatelj. Vedno se imava dobro, ko igrava na istem turnirju." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Imava izjemen odnos in je moj zelo dober prijatelj. Vedno se imava dobro, ko igrava na istem turnirju." Foto: Guliverimage/Getty Images

Imata izjemen odnos

Švicarja se že dolgo poznata, sta tudi dobra prijatelja. Če sta sprva govorila le o tenisu in morebitnih nasprotnikih, se danes pogovarjata o povsem drugih stvareh. "Imava izjemen odnos, je moj zelo dober prijatelj. Vedno se imava dobro, če igrava na istem turnirju," je tza Tages Anzeiger razkril trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

"Neverjeten igralec je. Pravzaprav je najboljši igralec vseh časov. Zanj ovire ne obstajajo. Zmagati na turnirju za grand slam po šestih mesecih odmora je nekaj neverjetnega, po drugi strani pa moramo vedeti, da govorimo o Rogerju. Tudi pred poškodbo je bil zmeraj v polfinalu ali finalu. Lani se je kljub težavam s kolenom uvrstil v polfinale Wimbledona. Zmeraj je igral na visoki ravni," 31-letni Wawrinka ni skoparil s pohvalami na račun Baselčana.

Ne spreglejte