Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2017,
16.08

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Kaja Juvan

Nedelja, 29. 10. 2017, 16.08

6 let, 5 mesecev

Kaja Juvan tik pod vrhom mladinskega mastersa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Kaja Juvan | Foto Teniška zveza Slovenije

Foto: Teniška zveza Slovenije

Šestnajstletna slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v izenačenem finalu mladinskega turnirja masters v kitajskem Čenduju izgubila s 4:6 in 3:6 proti Ukrajinki Marti Kostyuk.

Obe tekmovalki sta se na turnirju najboljših mladih igralcev na svetu pomerili še v skupinskem delu, kjer je prav tako zmago slavila Kostyukova, a sta dan pozneje obe zmagali v polfinalu ter se še enkrat srečali v finalu.

Kaja zapravila izjemno prednost

Juvanova je v polfinalu premagala prvo igralko na ITF-lestvici, Američanko Whitney Osuigwe (7:5, 6:1), Kostyukova pa Argentinko Lourdes Carle (6:3, 7:5). Finale dveh izjemnih mladih igralk je bolje začela Kaja, ki je povedla s 4:1. Začetni udarec je nato dobila Ukrajinka, ki je začutila svojo priložnost in dvakrat odvzela servis Slovenki ter prvi niz končala z zmago s 6:4.

Marta Kostyuk je po tekmi priznala: ''Še sama ne vem, kako sem lahko zmagala prvi niz. Bila sem v izgubljenem položaju, a se je nato vse skupaj zgodilo tako hitro. Očitno je bila rešitev moja osredotočenost na vsako točko posebej.''

Juvanova: Moram biti zadovoljna

V drugem nizu je očitno psihološko prednost bolje izkoristila Kostykova, ki je povedla s 5:2. Kaja je osvojila še en servis, Ukrajinka pa ni izpustila svoje priložnosti za končno slavje s 6:4, 6:3.

Kaja je izgubljeno priložnost obžalovala, a jo je spomin na ugodno teniško letino razvedril: ''Danes se žal ni izšlo po mojih načrtih, zato sem razočarana. Če pogledam napredek, ki sem ga naredila v zadnjih treh mesecih, ko več igram na trdi podlagi, in rezultate na zadnjih treh turnirjih, pa moram biti zadovoljna. Danes sem imela svojo priložnost, a je nisem izkoristila. Verjamem, da bova z Marto odigrali še veliko srečanj in se ji bom lahko oddolžila za današnji poraz."

Ne spreglejte