Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 7. 2008,
14.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 26. 7. 2008, 14.52

8 let

Italijansko-španski finale v Portorožu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predzadnji dan teniškega turnirja v Portorožu sta se v finale prebili četrta nosilka Anabel Medina Garrigues ter osmopostavljena Italijanka Sara Errani.

V prvem polfinalu večera si je 25-letna Garriguesova po dveh urah in 20 minutah igre priigrala še svoj drugi letošnji portoroški finalni nastop. Četrta nosilka je po treh nizih ugnala nemško najstnico Julio Görges, ki je bila v drugem krogu turnirja Banka Koper Slovenia Open usodna tudi za najboljšo Slovenko Katarino Srebotnik.

M. Garrigues: Zelo težka tekma

"Zame je bila danes to zelo težka tekma, saj ima Julia odličen začetni udarec in 'forehand'. V odločilnem tretjem nizu sem imela pri izidu 4:4 tudi nekaj sreče, tako da se je dvoboj obrnil meni v prid. Pa tudi Julia ni več tako dobro servirala. Počutim se odlično. Vedno je lepo igrati v finalu. Danes sem se morala zelo boriti za končni uspeh, vendar pa je res, da na igriščih s trdo podlago vedno igram bolje. Jutri bom dala vse od sebe, da bi osvojila svoj drugi turnir na tej podlagi," je po zmagi, s katero se je uvrstila še v svoj tretji letošnji finale, povedala Španka.

Kljub polfinalnemu porazu pa Görgesova ni bila preveč razočarana: "Zame je bil to odličen turnir. Uvrstila sem se v polfinale, kjer sem izgubila proti Garriguesovi po treh nizih. Tekma je bila odlična, pa tudi Španka je igrala zelo dobro v prvem in na začetku drugega niza. Uspešno sem se vrnila v igro, a žal klonila v tretjem nizu."

Errani: Z Ano se odlično poznava

Drugi polfinale pa je imel presenetljiv razplet, saj je pred dvobojem redko kdo stavil na zmago Erranijeve. Osemnajstletna Wozniackijeva je namreč iz dvoboja v dvoboj igrala bolj prepričljivo in na poti do polfinala ni oddala niti enega niza. Tokrat pa je morala po 1:42 ure priznati premoč tri leta starejši italijanski tekmici, ki je dokazala, da zmaga v četrtfinalu nad prvo nosilko Rusinjo Marijo Kirilenko ni bila naključje.

"Tu v Portorožu je zame res super teden. Poleg tega izjemno rada igram na trdi podlagi. Zelo si želim osvojiti turnir, a gotovo bo zelo težko. Z Ano (Anabel Medina Garrigues, op. p.) se namreč odlično poznava, saj sva večkrat skupaj trenirali v Španiji. Lahko vam obljubim napet obračun," je povedala Erranijeva, ki je letos že osvojila turnir v Palermu. Špansko - italijanski finale bo v nedeljo na osrednjem igrišču Marine Portorož na sporedu ob 19. uri.

V konkurenci dvojic sta zmagali prvi nosilki, Medina Garrigues in Ruano Pascual, ki sta ugnali rusko navezo Duševino in Makarovo.

Ne spreglejte