Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2016,
19.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Četrtek, 15. 9. 2016, 19.41

6 let, 7 mesecev

Dopingirana Marija Šarapova še vedno služi milijone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Teniška sezona se počasi bliža koncu. Odigrali so tudi vse letošnje turnirje za grand slam. Raziskali smo, kako uspešni so bili najboljši teniški igralci tako na igrišču kot ob njem, in se dokopali do nekaterih presenetljivih ugotovitev.

Roger Fedrer še vedno ogromno zasluži s sponzorskimi pogodbami. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Fedrer še vedno ogromno zasluži s sponzorskimi pogodbami. Foto: Guliverimage/Getty Images

Roger Federer, ki velja za enega najboljših teniških igralcev vseh časov, se v letošnji sezoni na more pohvaliti z vrhunskimi rezultati. Petintridesetletni Švicar je imel v letošnji sezoni precej težav s poškodbami - pestile so ga težave s hrbtom in kolenom. Letos je odigral le sedem turnirjev, prvič po 16 letih pa mu ni uspelo zmagati na nobenem.

Kljub slabši sezoni 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam med teniškimi igralci še vedno največ zasluži. Zelo veliko mu namreč prinesejo sponzorske pogodbe. Baselčan je samo s sponzorskimi pogodbami zaslužil več kot 53 milijonov evrov, medtem ko je s turnirjev domov prinesel 1,3 milijona evrov.

Novak Đoković je postal prvi teniški igralec, ki je s turnirskimi nagradami zaslužil več kot sto milijonov dolarjev. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je postal prvi teniški igralec, ki je s turnirskimi nagradami zaslužil več kot sto milijonov dolarjev. Foto: Guliverimage/Getty Images

Novak Đoković je prvi, ki je presegel sto milijonov dolarjev

Novak Đoković je eden tistih, ki so na teniških igriščih zaslužili daleč največ. Z uvrstitvijo v četrtfinale OP Francije je postal prvi teniški igralec, ki je s turnirskimi nagradami zaslužil več kot sto milijonov dolarjev (88,9 milijona evrov). Samo v letošnji sezoni je s turnirskimi nagradami zaslužil več kot devet milijonov evrov, sponzorji pa so mu letos namenili nekaj več kot 30 milijonov evrov.

Tudi pri srbskem zvezdniku se je izkazalo, da je le človek, saj ga že nekaj časa pesti poškodba zapestja. Na OP ZDA je imel tudi nekaj težav z zlomljenimi nohti in okrvavljenimi prsti, kar mu je onemogočilo zmago v New Yorku.

Čeprav je Marija Šarapova letos igrala le na enem turnirju, je še vedno druga najbolje plačana teniška igralka v karavani. | Foto: Guliverimage/Getty Images Čeprav je Marija Šarapova letos igrala le na enem turnirju, je še vedno druga najbolje plačana teniška igralka v karavani. Foto: Guliverimage/Getty Images

Najboljša je Serena Williams, dopingirana Šarapova še vedno na 7. mestu.

Med teniškimi igralkami je po zaslužkih vodilna Serena Williams, ki je pred kratkim izgubila prvo mesto na lestvici WTA. S prvega mesta jo je izrinila Nemka Angelique Kerber. Ameriška teniška igralka je letos zaslužila več kot 24 milijonov evrov.

Še vedno je zelo visoko na lestvici tudi Marija Šarapova, ki je bila zadnjih enajst let najbolje plačana teniška igralka. Rusinja, ki je bila zaradi uživanja prepovedanih substanc kaznovana z dveletno prepovedjo igranja tenisa, v skupni razvrstitvi zaseda 7. mesto, med dekleti pa je na visokem 2. mestu. Čeprav z letošnjimi turnirskimi nagradami ni zaslužila niti evra in so se ji odrekli nekateri sponzorji, je petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam zaslužila skoraj 18 milijonov evrov.

 

Ne spreglejte