Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
16.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

OP ZDA tenis Novak Đoković

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 16.27

6 let, 6 mesecev

Hude bolečine Đokovića: odpadli so mu nohti, a je vseeno poskušal #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Prvi igralec sveta je Novak Đoković je še petič v karieri izgubil v finalu na OP ZDA. Tokrat je bil njegov krvnik Stan Wawrinka, ki je zmagal po štirih nizih (6:7 (1), 6:4, 7:5, 6:3). Đoković se je boril s hudimi bolečinami, a v tem ni želel iskati izgovorov.

Novak Đoković je moral v nedeljo po skoraj štirih urah dvoboja priznati premoč Stanu Wawrinki. Srb je že pred dvobojem napovedoval, da ga čaka izjemno težko delo. Vedel je, da Švicar na največjih dvobojih pokaže svoj najboljši tenis, in tudi tokrat ni bilo nič drugače.

* Verjeli ali ne, Wawrinka se je pet minut pred finalnim dvobojem jokal in tresel #video
* Stan Wawrinka slavil na OP ZDA, Đoković ni mogel stati na nogah #video

"Močen je z obeh strani. Ima dober 'slice', fantastičen enoročni bekhend, odličen servis in zelo dobro se giblje. Je celovit igralec. Ko se počuti tako, kot je treba, zelo malo zgreši, tako da je proti njemu zelo težo igrati. To se je zgodilo prav v nedeljo," je uvodoma povedal Đoković, ki ni znal izkoristiti svojih priložnosti.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Bil sem obupen"

"Preprosto je bil on ta večer bolj hraber. Nisem izkoristil svojih priložnosti, čeprav sem jih imel veliko. Bil sem obupen pri izkoriščanju žogic za 'break'. V takšnih dvobojih je treba izkoristiti svoje priložnosti, sicer ti jih nasprotnik vzame. In to je tudi storil. Zato sem rekel, da je bil bolj hraber, ker je igral bolj agresivno, medtem ko sem jaz čakal, da se stvari zgodijo. To je bilo to," je razlagal prvi igralec sveta, ki je imel pred turnirjem težave z zapestjem, prav tako pa je bilo pestro tudi v njegovem zasebnem življenju.

Zaradi poškodbe zapestja sploh ni vedel, ali bo prišel v New York. "Razmišljal sem, ali naj sploh pridem na OP ZDA. Pred nekaj tedni sem imel težave s poškodbami in če bi mi pred začetkom turnirja nekdo ponudil finale, bi takoj podpisal."

Zelo ga je bolelo, a je poskušal

Poškodbe pa so Beograjčana pestile tudi med finalnim dvobojem, zaradi česar so mu nudili tudi zdravniško pomoč. Pozneje je na novinarski konferenci povedal, za kaj je šlo. "Odpadli so mi nohti in krvaveli so mi prsti. Zelo me je bolelo, ko sem se gibal, ampak sem poskušal. Prsti niso bili pod vprašajem. Pod vprašajem je bila druga poškodba, zelo resna v tem trenutku. Osem ali devet dni pred začetkom sem se odločil, da poskušam. To, da sem igral v finalu, je bil čudež."

V tem pa prvi igralec sveta ni želel iskati izgovorov za poraz v finalu. "Nisem imel krčev in mislim, da nima smisla, da govorim o tem. On je zasluženo zmagal, zaslužil si je to lovoriko in to je to."

Čeprav ima izkušnje, so ga izdali živci

Če se 29-letni teniški igralec ni želel izgovarjati na poškodbe, pa je razlog za svoj poraz videl v nečem drugem – nervozi. videli smo lahko, da je pogosto pogledoval k svoji ekipi in besnel, njegovo jezo pa je občutil tudi eden izmed loparjev, ki ga je v navalu jeze zlomil.  

"Nemiren sem bil v pomembnih trenutkih, Wawrinka pa je ostal miren. Mislim, da je to odločilo dvoboj. Domnevam, da se to včasih dogaja, čeprav imaš izkušnje in veš, kaj moraš delati. Ta trenutek in pomembnost dvoboja – to je bilo trenutno preveč zame," je še povedal Đoković.

Ne spreglejte