Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
30. 8. 2016,
11.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

1

Natisni članek

Novak Đoković OP ZDA tenis

Torek, 30. 8. 2016, 11.17

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković: Ko najmanj pričakujete, dobite življenjsko lekcijo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

1

Prvi igralec sveta Novak Đoković se je uvrstil skozi drugi krog OP ZDA. Pred začetkom dvoboja je bila otvoritvena slovesnost, kjer je pel znameniti Phil Collins. Nole mu ni ostal dolžan. Srb je pred časom priznal, da je imel zasebne težave. Tokrat je na novinarski konferenci spregovoril tudi o njih.

 

Pred uvodnim dvobojem Novaka Đokovića je bilo med ljubitelji tenisa veliko zanimanja. V zadnjem času se je okrog 29-letnega Beograjčana veliko dogajalo. Še danes ga pesti poškodba zapestja, zelo pa so odmevale njegove zasebne težave. Italijanski mediji (La Gazzetta dello Sport) so pisali, da je bil v času Wimbledona Đoković tik pred ločitvijo s svojo dolgoletno partnerico Jeleno Đoković. Prvi lopar sveta naj bi imel razmerje z eno izmed indijskih filmskih igralk. Zdaj kot kaže sta morebitni spor zakonca Đoković zgladila, saj Jelena Đoković s tribun navija za svojega moža.

"Več kot srečen in blagoslovljen sem, da sem oče in mož"

Ta novica je v javnosti dvignila veliko prahu. Đoković  je na zadnji novinarski konferenci razkril, da je trenutno v svojem življenju srečen. "Vsak od nas si organizira življenje tako, da lahko odrašča. Ali prepoznate te signale in okoliščine kot priložnost, je odvisno koliko se tega zavedate. Zelo sem hvaležen, da se zavedam trenutka, v katerem se nahajam. Trenutno sem na pravi poti in tako kot vsi drugi, se vsak dan trudim, da najdem motiv, da igram tenis. In več kot srečen in blagoslovljen sem, da sem oče in mož. Življenje je prelepo, o tem ni dvoma. Ne morem samo sedeti, se pritoževati in tarnati o težavah, ki jih imamo vsi v vsakdanjem življenju – zasebnem in profesionalnem. To je ena od lepših stvari – ko najmanj pričakujete, dobite življenjsko lekcijo. To je vse, kar lahko rečem in zelo sem hvaležen," je povedal Đoković.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Ni bilo lahko proti Poljaku

Kot kaže Novak prihaja v stare tirnice, potem ko je v prvem krogu po štirih nizih premagal visokoraslega Poljaka Jerzyja Janowicza s 3:1 v nizih.

"Vsak dan mi predstavlja poseben izziv, ki ga moram sprejeti in premagati. Danes ni bilo lahko igrati proti Jerzyju. Prvič sva igrala. Gre za zelo močnega igralca, ima močan servis, dominanten forehand in je zelo nepredvidljiv. V drugem nizu je pokazal, da lahko igra zelo dobro, vendar je potem v ključnih trenutkih napravil nekaj dvojnih napak. V igri ima veliko vzponov in padcev, za ta ni bilo lahko ostati osredotočen. Mislim, da sem se v tretjem in četrtem nizu dobro vrnil," je o uvodnem dvoboju povedal Nole.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Pričakovanja so letos nižja

Dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je letošnjo sezono začel odlično. Še šestič je dobil OP Avstralije, prvič pa je zmagal na OP Francije. Ko je kazalo, da ga nihče ne more ustaviti, se je v Wimbledonu poslovil že v drugem krogu, na olimpijskih igrah v Riu pa je izpadel že v prvem krogu. Poleg vsega je staknil poškodbo zapestja in zaradi vsega skupaj so pričakovanja letos nekoliko nižja kot sicer.

"Če sem iskren, grem dan za dnem. Tako se počutim ta trenutek. Dobro je, da sem končal dvoboj in zadovoljen sem, da sem se skozi dvoboj počutil vedno bolje. Jutri je nov dan in upam, da bo vse tako kot mora biti in da bom lahko odigral naslednji dvoboj."

V drugem krogu ga čaka vse prej kot lahek nasprotnik.  Branilca lanskega naslova v drugem krogu čaka Jiri Vesely. Letos sta se že pomerila na turnirju serije masters v Monte Carlu, kjer je bil presenetljivo boljši Čeh (7:6(5), 4:6, 2:6, 6:2, 7:5).

Ne spreglejte