Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
3. 9. 2015,
9.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eugenie Bouchard Polona Hercog OP ZDA

Četrtek, 3. 9. 2015, 9.10

8 let

Bouchardova priznala: Morala sem trdo garati za to zmago

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eugenie Bouchard, ki je bila v drugem krogu OP ZDA krvnica naše Polone Hercog, je po dvoboju pohvalila tudi našo najboljšo igralko Polono Hercog.

Kot kaže, se mlada kanadska zvezdnica počasi vrača na stare tirnice. Bouchardova je lani naredila velik preboj med najboljše, letos pa so bili njeni rezultati daleč pod pričakovanji. Zdaj je na igrišču znova sproščena in nasmejana.

V drugem krogu OP ZDA se ji je dostojno upirala naša igralka Polona Hercog. Dvoboj se je na koncu končal po treh nizih v prid Kanadčanke. To je bila zanjo po dolgem času druga zaporedna zmaga na turnirju. To ji je nazadnje uspelo na turnirju v Indian Wellsu. "Res je, po dolgem času sem zmagala dva dvoboja zaporedoma (smeh). Vesela sem, da mi je uspelo. Zelo sem ponosna, da sem se po drugem nizu vrnila in dobro odigrala tretji niz. Bili so težki trenutki, a igrala sem dobro, se borila in ostala močna. Ta dvoboj mi je dal dodatne samozavesti, tako da bom šla že lažje v naslednji dvoboj," je uvodoma povedala nekdanja peta igralka sveta.

V določenih točkah sem nekoliko preveč oklevala

Na novinarski konferenci je povedala, da je bila Polona težka nasprotnica. Sploh v drugem nizu, ki ga je Mariborčanka dobila po podaljšani igri. "V drugem nizu nisem delala pravih stvari. V določenih točkah sem nekoliko preveč oklevala. Nasprotnica je igrala dobro in morala sem trdo garati za to zmago," je še povedala Bouchardova, ki se bo v tretjem krogu pomerila s finalistko OP Avstralije Dominiko Cibulkovo.

Po lanskih vrhunskih rezultatih so bila pričakovanja javnosti in navijačev visoka. Šele 21-letna Bouchardova pa je v letošnji sezoni nekoliko podlegla vsem pritiskom. "Težko se je bilo spopasti z vsemi pričakovanji in pritiski. Tudi veliko več pozornosti sem bila deležna. Življenje se ti obrne na glavo. Potrebovala sem nekaj časa, da sem se navadila na vse skupaj. Čutim, da sem zdaj to dala skozi. Ne obremenjujem se več s tem, kaj pravijo drugi, ampak se skušam osredotočiti samo nase. Mislim, da se znam zdaj s tem bolje spopasti," je še povedla 25. igralka sveta.

Ne spreglejte