Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Simona Halep Caroline Wozniacki Petra Kvitova

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 13.15

8 let, 3 mesece

Adijo, Lucie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Drugi dan turnirja OP ZDA se je morala posloviti Čehinja Lucie Šafarova, ki jo je izločila nepostavljena Ukrajinka Lesja Curenko.

Naporen turnir v New Havnu je očitno pustil posledice. Lucie Šafarova, šesta igralka sveta, se je namreč v New Havnu prebila vse do finala, v katerem je izgubila proti rojakinji Petri Kvitovi. Curenkova se je na najboljši mogoč način maščevala za poraz, v 1. krogu US opna je Šafarovo izločila po dveh nizih s 6:4, 6:1. Šafarova se je tako pridružila sedmi nosilki Ani Ivanović, osmi nosilki Karolini Pliškovi in deseti nosilki Carli Suarez Navarro, ki so izpadle prvi dan dvobojev.

Nekaj manj težav je imela 11. nosilka Nemka Angelique Kerber, ki je nepostavljeno Romunko Alexandro Dulgheru premagala s 6:3, 6:1. Druga nosilka Romunka Simona Halep pa se je v drugi krog pričakovano uvrstila, potem ko je njena tekmica v Splitu na Hrvaškem rojena Novozelandka Marina Eraković zaradi poškodbe kolena predala dvoboj v drugem nizu pri vodstvu Halepove s 6:2, 3:0.

Caroline Wozniacki je oddala le dve igri

Svoj pohod je začela tudi Caroline Wozniacki, ki se je lani prebila vse do finala. V prvem krogu je brez težav premagala mlado 20-letno Američanko Jamie Loeb. Druga nosilka Romunka Simona Halep pa se je v drugi krog pričakovano uvrstila, potem ko je njena tekmica v Splitu na Hrvaškem rojena Novozelandka Marina Eraković zaradi poškodbe kolena predala dvoboj v drugem nizu pri vodstvu Halepove s 6:2, 3:0.

Ne spreglejte