Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 5. 2012,
15.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dalibor Volaš

Ponedeljek, 21. 5. 2012, 15.37

8 let

Volaš postal ambasador zdravja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Da gredo zdravje, šport in humanitarnost skupaj, so v sodelovanju pokazali predstavniki NK Maribor in podjetja Ambasada Zdravja. Dalibor Volaš je razveselil navijača Maribora s cerebralno paralizo.

Najboljši strelec slovenskega prvaka v letošnji sezoni in direktorica Ambasade zdravja Andreja Fras sta navijaču NK Maribor s cerebralno paralizo, Aleksandru Stubičarju, pred začetkom nedeljske zadnje prvenstvene tekme v Ljudskem vrtu proti Luki Koper podarila vrhunsko ortopedsko obutev SpringBoost. Aleksander Stubičar ima celebralno paralizo že od rojstva. Rodil se je že s šestimi meseci, nakar mu je pri šestih letih umrl oče. Mama Nadja Stubičar je vsa leta skrbela za Aleksandra, tako da lahko danes hodi. Ima 26 let, je študent prometne fakultete v Mariboru in opravlja prakso na pošti. Napisal je: "Z mamo težko živiva, saj ima nizko pokojnino, jaz pa ne morem opravljati dodatnega dela. Če bi bil izžreban za čevlje, bi jih z veseljem nosil. Lahko bi vam napisal celo knjigo, koliko operacij sem že dal skozi, lani sem bil zopet na operaciji v Ljubljani in še me čakajo operacije."

V Ambasadi zdravja so se odločili, da mu podarijo ortopedske čevlje ne glede na nagradno igro. Da pa bi Aleksandra še bolj razveselili, so roko v tej humanitarni zadevi ponudili tudi pri NK Maribor in Aleksandru podarili dres Daliborja Volaša ter sezonsko vstopnico za ogled vseh domačih prvenstvenih tekem kluba, za katerega navija. ''Pri našem delovanju nas ocenjujejo predvsem po športnih rezultatih, toda pri NK Maribor ne pozabljamo na aktivnosti izven igrišča in se zavedamo naše vloge v družbi. Vijoličasto srce je široko, sodelovali smo pri številnih projektih humanitarnega značaja za otroke, vedno pa po naših zmožnostih skušamo pomagati vsem, ki jim življenje ni prizaneslo,'' je sodelovanje najboljšega slovenskega nogometnega kluba pri akciji zbiranja pomoči za Aleksandra predstavil direktor Bojan Ban.

Dalibor Volaš je s posebnim ponosom sprejel vlogo ambasadorja zdravja: ''Zame je to izredna čast, da lahko sodelujem pri akciji lepega namena in sem se z veseljem odzval povabilu. Ko slišimo za žalostne zgodbe, nikomur ni prijetno. Če je le mogoče, rad pomagam ljudem v nesreči. Močno si želim, da bi Aleksander naslednja leta preživljal ob srečnejših trenutkih. Če mu bo pomoč ob tej akciji vsaj delno omogočila kvalitetnejše življenje, bo tudi nam lažje, bolj prijetno. Takšne zadeve pomenijo le še motiv več, da se kot športniki dodatno potrudimo razveseliti vse naše navijače,'' je dejal najboljši strelec Mariborčanov, ki se pripravljano na sredin izziv, ko bodo v Ljubljani naskakovali pot do dvojne krone.

Ne spreglejte