Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
12. 10. 2012,
18.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Uroš Zorman intervju Kielce liga prvakov liga prvakov

Petek, 12. 10. 2012, 18.17

8 let

Uroš Zorman: S čenčami se ne ubadam več

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Snovalec igre Kielc Uroš Zorman pred dvobojem z Gorenjem pravi, da bi na papirju njegova ekipa spadala na zaključni turnir četverice. Opozarja na Marka Bezjaka ter na nihanja v igri Kielc.

Kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman tretjo sezono nastopa za ekipo poljskih Kielc, ki je nedavno še podaljšala svoj zvezdniški seznam. Krzysztof Lijewski, Karol Bielecki in velenjski znanec Ivan Čupić so prispeli iz Rhein Neckar Löwna, Manuel Štrlek pa iz Zagreba. Pridružili so se falangi imen, kot so Slawomir Szmal, Gregorz Tkaczyk, Michal Jurecki, Denis Buntić, Željko Musa … Skratka, gre za ekipo, kjer mrgoli zvezdniškega sijaja. V ligi prvakov sta doslej pred njimi padla Silkeborg in St. Petersburg, v soboto pa na njihovem dvorišču v 3. krogu lige prvakov gostuje Gorenje. Zorman kot velenjsko ključno figuro podčrtuje Marka Bezjaka ter se že ozira tudi k reprezentanci.

Kako gledajo Poljaki na Gorenje, potem ko jih je lani iz lige prvakov izločil Cimos? Klub s Slovenci nima dobrih izkušenj – s Celjem, Velenjem, Koprom … Ampak to je preteklost, obrnili smo novi list, imamo druga imena. Vzdušje je super, smo na svoji poti. Vse je, kot mora biti. Imamo dve zmagi v ligi prvakov, v prvenstvu smo dobili vse tekme.

V ligi prvakov ste premagali Silkeborg in St. Petersburg. Imate tretjo najboljšo gol razliko. Tudi na igrišču delujete, kot govorijo številke? Številke, pošteno povedano … Če bi bili v Rusiji do konca zbrani, bi bile te številke drugačne. Enako doma proti Silkeborgu. Naš problem je, da nihamo. Znamo zaigrati res dobro, a tudi pasti v črnih pet minut. Zmagi bi lahko bili izdatnejši, če bi vseh 60 minut igrali na ravni. Vsak dan se borimo, da bi izničili te črne minute. Imamo še ogromno rezerv, a se iz dneva v dan izboljšujejo.

Kam spada ekipa Kielc? Glede na imena na papirju gotovo spadamo na zaključni turnir. Nisem pa rekel, da Kielce vidim tam. Gotovo pa bi si želel tja. Upam, da bomo kakovost s papirja znali prenesti na parket. Če nam bo to uspelo, smo gotovo lahko na sklepnem turnirju. Ali pa še višje. Vsi pa vemo, da tam ena tekma odloča o marsičem.

Ključni dejavnik Gorenja je Marko Bezjak. Gotovo. Gorenje je sestavljeno okrog Marka Bezjaka. Če njega ustavimo, ustavimo vse. Vidim tudi, da v Kielce ni prispel Jure Dolenec. Edini, ki nas praktično lahko ogroža, je torej Bezjak. In vratar Ivan Gajić. Če ima dober dan, je lahko zelo dober. Ampak ne smemo se ubadati s tem, kdo in kaj. V polju je šest igralcev. Gorenje ima ideologa, ki razigrava soigralce. Vemo, kaj moramo storiti. Kaj drugega kot zmaga ne pride v poštev.

Je za Ivana Čupića in Željka Muso tekma proti nekdanji ekipi posebna? Ne … Navsezadnje sem proti Gorenju tudi jaz veliko igral, tam imam kup prijateljev. Nismo razglabljali o tej temi. Toliko smo že izkušeni, da se s tovrstnimi stvarmi, čenčami ne ubadamo več.

Konec meseca vas čaka reprezentančni zbor – kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2014 z Romunijo in Belorusijo. Vam misli že vsaj malo uhajajo tja? Gotovo vsake toliko časa vsaj malo pomislim na reprezentanco. Če ne drugega, hvala bogu, da grem vsaj domov. Zdaj je malo težje, ko tukaj ni družine, zato komaj čakam vrnitev domov. Mislim, da bom prišel v Slovenijo že teden pri prej, ker imamo v Kielcah prosto. Imam sicer dovolj svojih obvez in veliko o reprezentanci nimam časa razmišljati. Tudi tempo je hud – potovanja so težka in dolga. Malce sem v letih, tudi mene to načenja. Ta teden EHF je predpriprava za svetovno prvenstvo v Španiji. Tekmi moramo dobiti in napraviti bazo kot predpripravo za svetovno prvenstvo.

Zadnje vprašanje - vaše mnenje o aferi Montpellier? Nočem veliko govoriti o tem: niti ne poznam situacije niti ne vem, za kaj gre. Govoril sem z Draganom Gajićem, ki ne sme veliko govoriti o tem glede na to, da je zadeva še v preiskavi. Nimamo pravice, ne vem, zakaj bi jih obsojali, dokler ne vemo, kaj je. Ko bodo dokazi, ko se bo točno vedelo, kaj in kako, bomo vedeli. Do takrat pa … Sem kapetan, to so moji prijatelji, soigralci. Stojim za njimi, verjamem, da niso bili vpleteni v to in da bodo tudi dokazali. Za zdaj se vsi dobro držijo, kar je bistvo.

Ne spreglejte