Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
23. 3. 2013,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Kranjec Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Goran Janus intervju

Sobota, 23. 3. 2013, 14.40

8 let

Robert Kranjec: Zagotovo je ta najlepša

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska skakalna pravljica se nadaljuje tudi v Planici. Slovenski "orli" so prišli do velike ekipne zmage pred domačimi navijači. Član zasedbe fantastičnih štirih je bil tudi Robert Kranjec.

Kako je stati na najvišji stopnički pred domačimi navijači na poletih v Planici, je pred sobotno ekipno tekmo vedel le Robert Kranjec. Lani je namreč zmagal na posamični preizkušnji, zdaj pa so se mu pridružili še Jurij Tepeš, Peter Prevc in Andraž Pograjc, ki so pokorili vse tekmece, na čelu z najmočnejšima reprezentancama – Avstrijo in Norveško.

Velika zmaga pred domačimi navijači je vedno nekaj posebnega. Ste bili zadovoljni s svojima poletoma, ki sta pripomogla k novemu uspehu slovenskega skakanja? Zelo sem zadovoljen z današnjim nastopom. Po tekmi sem vprašal Gorana, kaj je bilo z zadnjim skokom narobe, da nisem šel dlje. Dejal mi je, da sem imel čez prehod in na hrbtišču veter od zadaj. V bistvu sem naredil super skok. Upam, da ga v nedeljo še nadgradim.

Slovenski skakalci ste vajeni stati na najvišji stopnički na ekipnih tekmah. V tej sezoni vam je to uspelo že tretjič (Zakopane in Willingen). Vendar je ta zmaga verjetno najslajša? Zagotovo je ta najlepša. Zmagati doma je res nekaj posebnega. Nisem pa bil tako čustven, ker smo letos že nekajkrat zmagali. Kot bi bili že navajeni. Smo pa izjemno veseli tega uspeha. Lepo je bilo. Sploh, ko daš publiki, ki navija zate, razlog za veselje.

Novinec na letošnji ekipni tekmi je bil Andraž Pograjc. Na prejšnjih je bil z vami Jaka Hvala. Ste dali kakšen nasvet Andražu pred nastopom, pred katerim ste veljali za prvega favorita? Nimam modrih nasvetov. Sam s sabo imam čez glavo težav. Trenerji dajejo nasvete. Ni več tako, kot je bilo včasih, da je starejši tudi kaj 'potalal' (smeh, op.p.).

Koliko fantje čutite evforijo, ki vlada v izteku letalnice bratov Gorišek? Polno zastav, huronsko navijanje ob poletih slovenskih skakalcev … Lepo je skakati pred takšno množico. Sem imel pa občutek, mogoče me ta vara, da je bilo lani več ljudi. Vsaj iz vrha, ko sem gledal. Navijači so bili super. To je naša edina domača tekma in vesel sem, da nas navijači spremljajo. Če pa ti uspe takšen uspeh, kot je nam na ekipni tekmi, pa je vse skupaj še toliko slajše.

Na zadnji tekmi v sezoni boste znova med kandidati za najvišje uvrstitve. Kdo so po vašem mnenju najnevarnejši tekmeci? Jutri je nov dan. Tekmeci bodo vsi, ki so uvrščeni med petnajst v svetovnem pokalu. Vsaka napaka se kaznuje na letalnici. Pogoji se nekoliko menjavajo. Pomembno bo, da naredim odličen skok z mize. V zraku imam še nekaj rezerv, na mizi pa mi v Planici uspeva.

Izjemen zaključek sezone bo verjetno dober obet za poletno pripravljalno obdobje. Sploh, ker so naslednje leto olimpijske igre … Spodbudno je. V miru se bom lahko spočil po sezoni in nato začel na polno delati. Ne bo mi treba razmišljati, kaj moram novega ustvariti, ampak bom delal po ustaljenih tirnicah. Vem, kje imam rezerve za naslednje leto. Zato bom imel poleti ogromen motiv delati. Vsak dan sem z mislimi pri na olimpijskih igrah.

Kaj pa dopust. Znova v oddaljene kraje? Na balkon bom šel in dal noge v lavor (smeh, op.p.)

Ne spreglejte