Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 7. 2012,
17.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Berić

Četrtek, 19. 7. 2012, 17.23

8 let

Robert Berić: Dokazal bom, da sem lahko golgeter

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Etien Velikonja odhaja iz Maribora. Kdo ga bo nadomestil? Kot vse kaže, Robert Berić, ki je že na prvi tekmi v novi sezoni, v kateri je igral od prve minute, zablestel.

V superpokalu proti Olimpiji sploh ni igral, v prvenstvu proti Gorici je igral le v zadnjem delu tekme. Ko je prvič v tej sezoni zaigral od prve minute, je zablestel. Z dvema zadetkoma in podajo je poskrbel za visoko evropsko zmago slovenskih prvakov. V Maribor je pred dvema letoma prišel skupaj z Josipom Iličićem. Ta je preskočil nekaj korakov, zablestel in se takoj podal v tujino ter postal reprezentant. Robert Berić je še vedno v Mariboru, pri katerem je dosegel manj od pričakovanj. V prvi sezoni je zabil osem, v minuli le šest prvenstvenih golov, čeprav ni igral malo. Nekateri so že zmajevali z glavami, prepričani, da iz njega ne bo nič. Verjetno so pozabili, da je, čeprav so za njim že štiri leta igranja na najvišji slovenski klubski ravnim, pred kratkim dopolnil šele 21 let. Pred njim je, tega se zaveda tudi sam, sezona potrditve. Bo zagrabil priložnost ali ne, je odvisno le od njega. Če se po jutru dan pozna, jo zagotovo bo.

Na prvih dveh tekmah nove sezone niste dobili prave priložnosti, zdaj ste jo in se takoj izkazali. Da, res sem se dobro pripravil, saj mi je trener že pred časom rekel, da bom igral. Bil sem stoodstotno pripravljen in motiviran. To se je pokazalo tudi na igrišču, kjer se mi je končno odprlo. Vemo, da Etien Velikonja odhaja na Otok. S tem se odpira eno mesto v napadu. Upam, da ga bom zagrabil. Zdaj bo eden izmed nas igral ob Marcosu Tavaresu. Kdo bo to, pa ve samo trener. Kdor bo boljši, bo igral.

Glede na prikazano na sredini tekmi, boste to zagotovo vi. Čeprav je še ob polčasu kazalo drugače. Maribor je zaostajal, v napadu ni bil nevaren. Ste se zbali, da vas bo trener ob odmoru pustil v garderobi? O tem nisem razmišljal, saj problem naše slabše igre v prvem polčasu nisem videl v napadu. Pač, zgodilo se je, kar se je. V prvem polčasu je bil nasprotnik zelo discipliniran, nogometaši Željezničarja nam niso puščali veliko prostora, tako da si je bilo težko ustvarjati priložnosti. V drugem oziroma že v zaključku prvega polčasa so gostje popustili in videli smo, da jih lahko premagamo, kar se je potem tudi zgodilo.

Tekmi z Željezničarjem sta odločilnega pomena. V primeru zmage prinašata še vsaj štiri evropske tekme, v primeru poraza polom – zgodnje slovo od Evrope. Je bila pomembnost tekme tista, zaradi katere ste bili v prvih 45 minutah neprepoznavni? Ne bi rekel da je bilo to zaradi pritiska. Imeli smo veliko željo, da bi že v prvem polčasu zadeli in si priigrali prednost. Imeli smo res odlično podporo s tribun, vse je bilo tako, kot bi si lahko le želeli. Potem pa so gostje z veliko mero sreče prišli do zadetka, ki nas je presekal. A, kot sem že rekel, v zadnjih 15 minutah prvega polčasa smo spet prevzeli pobudo in si priigrali tudi priložnosti. Potem smo na začetku drugega dela igre hitro zadeli, dobili zalet in izšlo se je tako, kot se je. Praktično sanjsko.

Je bilo ob polčasu v mariborski garderobi pestro? Ne, povsem mirno, saj smo videli, da lahko igramo. Že v prvem polčasu smo dobili občutek, da smo boljši od nasprotnika. Vedeli smo, da moramo le nadaljevati tako, kot smo igrali v zaključku prvega dela. Tudi trener nam je rekel, da se bo, če bomo še naprej igrali s takšnim tempom, tekma obrnila v naš prid. To se je tudi zgodilo. Predvsem sem vesel zaradi navijačev. Vzdušje v Ljudskem vrtu je bilo takšno, kot že dolgo ne. Vsi skupaj smo res uživali.

Z dvema zadetkoma ste bili junak visoke zmage. Prišli so goli, ki ste jih verjetno že pogrešali? Res sem vesel, da je tako. Upam, da bom v tem ritmu tudi nadaljevalo. Vem, da navijači od mene pričakujejo več zadetkov, kot sem jih dosegel doslej. Resnično si želim, da bom tudi jaz začel zadevati. Da bom dokazal, da sem lahko golgeter. Vsekakor sta zadetka, ki sem ju dosegel tokrat, velik plus za samozavest.

Ritem na začetku sezone ne pojenja. Čez nekaj dni prvenstveni derbi s Koprom, potem povratna tekma z Željezničarjem. Zdaj razmišljamo le o Kopru. Tekma proti Koprčanom je zelo pomembna. Koper ima odlično ekipo. Če bomo želeli zmagati, kar je seveda naš cilj, bomo morali odigrati brez napak. Zdaj razmišljamo le o tej tekmi. Potem nas čaka pot v Sarajevo, kjer si bomo skušali zagotoviti napredovanje. Vem, da vsi mislijo, da je vse že odločeno, a temu ni tako. V nogometu se dogaja marsikaj. Enostavno si ne smemo privoščiti, da bi nam spodrsnilo. Čaka nas težko delo, za napredovanje se bomo morali še pošteno potruditi.

Ni jih malo, ki sanjajo o uvrstitvi v skupinski del lige prvakov. Ste tudi vi med njimi? Ne vem, seveda bi vsak rad igral v ligi prvakov, a je težko karkoli napovedati. Imamo željo, da bi v Evropi odigrali vsaj šest tekem. To je prvotni cilj. Kam nas bo to popeljalo in kako bo šlo naprej, bomo pa še videli.

Kapetan Tavares je pred dnevi rekel, da je Maribor letos boljši kot je bil lani. Se strinjate z njim? Vnaprej ne bi govoril veliko. Gremo iz tekme v tekmo in videli bomo, kakšni smo. Za zdaj je še prezgodaj za takšne ocene. Ima pa Marcos prav, da smo izkušenejši, kot smo bili. V minuli sezoni smo igrali v skupinskem delu lige Europa. To je bil za vsakega nogometaša, ki je nastopil na teh tekmah, zagotovo velik plus. Vzdušje v ekipi pa je odlično in ko je tako, se lahko zgodi marsikaj.

Odšel je Dalibor Volaš, odhaja Velikonja. Bodo v napadu potrebne okrepitve? Ne vem, to je vprašanje za športnega direktorja in ne zame.

Se lahko zgodi, da iz Maribora odidete tudi vi? Tudi to vprašanje ni pravo zame in nanj ne bom odgovoril …

Ne spreglejte