Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 10. 2012,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Janus Jurij Tepeš

Petek, 5. 10. 2012, 9.11

8 let

Goran Janus: Tretje mesto je velika stvar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poletna velika nagrada v smučarskih skokih se je za Slovenijo končala sanjsko. V pokalu narodov so naši "orli" osvojili tretje mesto, Jurij Tepeš je bil skupno drugi.

Po fenomenalni zimski sezoni slovenski skakalci očitno ne popuščajo. Še več, ekipno tretje mesto je zgodovinski rezultat, pa čeprav v nekoliko okrnjeni konkurenci na nekaterih tekmah. Zanimivo, da glavni igralci na poletnih tekmah niso bili isti kot pozimi. Blestel je Tepeš, najboljša predstavnika v zimski sezoni Robert Kranjec in Peter Prevc sta bila bolj zadržana. A reprezentančni trener Goran Janus ima kopico razlogov za zadovoljstvo.

Poletna VN se je končala. Vaš komentar. Sem zadovoljen. Prvič smo bili na tako velikem tekmovanju v pokalu narodov uvrščeni med najboljše tri. To je velika stvar. Poleg tega je devet fantov osvojilo točke. Imamo širok krog dobrih tekmovalcev.

Kako to, da je tokrat izstopal Tepeš? Jurij je navdušil, ampak v zadnjih treh letih ves čas stopnjuje pripravljenost. Predvsem motorično je iz leta v leto boljši. Očitno mu je tudi novo pravilo glede dresov pisano na kožo. Tokrat je dosegal vrhunske rezultate. Imel je tudi nekaj nihanj, a je kljub temu končal tekmovanje na drugem mestu. Pomembno je, da je drugo mesto ubranil, kajti kar nekaj tekmovalcev mu je dihalo za vrat.

Kaj pomeni za ekipo, da je v njej tako širok krog tekmovalcev? Zame je zelo pomembno, da je čim več fantov na razpolago. V ekipi se potem ne obremenjujemo samo z enim ali dvema tekmovalcema. Ekipa, ki ima na razpolago dovolj dobrih članov, je močnejša. Potem ni samo od enega odvisno vse, ampak se fantje menjajo. To je čar, ki drži ekipo pokonci.

Kako to, da Kranjec ni v tako dobri formi kot pozimi? Lahko rečem, da je imel Robi nekaj težav z dresi. Poleg tega je imel nihanja, na nekaterih tekmovanjih se mu ni posrečilo. Morda je nekajkrat skočil tudi na silo. A na pripravah v Predazzu in Klingenthalu je skakal dobro. V Klingenthalu celo bolje kot Jaka Hvala (na tekmi peti, op. p.) in Jurij.

Kaj pa pozimi naš drugi najboljši Prevc? Na začetku poletne VN mu je šlo dobro. Skupaj s Tepešem, Hrgoto in Kranjcem je zmagal na ekipni preizkušnji, sledili sta dvanajsto in enajsto mesto na prvih dveh posamičnih tekmah. Nato je malo padel v formi, a nič hudega. V Klingenthalu je bil že 18. Zdaj je videl, da lahko dobro skoči.

Dotakniva se novih planiških pridobitev. Vi in vaši varovanci ste verjetno najbolj zadovoljni s tem. Sam si želim predvsem, da bi ujeli prvi sneg v Planici. Že dolgo časa čakamo na ta objekt, zato se seveda veselimo. Za nas bo to pomenilo predvsem prihranek na času, pa tudi denarju. Lažje bomo vzdrževali ritem, ne bo treba več toliko potovati.

Po poletni VN je že čas za ocene glede novih dresov. Tepeš je dejal, da se z njimi ne obremenjuje. Kako pa vi gledate na novo pravilo, ne glede na manjšo spremembo, ki se obeta? Tudi sam ne dajem prevelike teže novemu pravilu. Glede na to, da so bila pravila sprejeta, se je treba nanje navaditi. Za to pa je potreben čas. Čas prilagajanja pa je odvisen od posameznika. Jurij res ne čuti velike razlike. Za zdaj je on glede tega v prednosti.

Lani ste prvič vodili A-reprezentanco. Je zaradi izvrstne zimske sezone zdaj na pripravah kaj drugače? Trenerji stremimo k čim boljšim rezultatom. Tudi sam bi rad, da bi šli še naprej. Fantje so motivirani, brez tega ne bi bilo nič.

Ne spreglejte