Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
29. 10. 2012,
14.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 29. 10. 2012, 14.41

8 let

Zorman bi sonce proti Romunom

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovensko rokometno reprezentanco čakata prvi tekmi kvalifikacij za EP 2014. Sredini tekmeci v Kopru (20.15) so Romuni. Cilj je kristalno jasen: dve zmagi.

"Glavna značilnost Romunov je obramba 6-0, poskušajo tudi s hitrim centrom, vršijo pritisk, da ne dovoljujejo menjav. Njihovi zunanji igralci so zelo dobro usposobljeni, hitri pri metih in visoki," je glavne značilnosti romunske izbrane vrste – pred tedni se je s prvakom Constanto, za katero igra šest reprezentantov opeklo Celje PL – povzel selektor Boris Denič, ki bo do tekme ekipo popeljal še na dva treninga. Skopo odmerjen čas si želi izrabiti za obnovitev že znanih veščin in dodajanje novih. Pretiranih težav s poškodbami ni z izjemo lažjega zvina gležnja pri Mateju Gabru.

Kapetan Uroš Zorman ima preprosto filozofijo. "Ko smo pravi, lahko premagamo vsakogar, ko nismo, je lahko rezultat nasproten. Veseli me, da gredo karte dobro v prodajo in da nas je na Obali pričakalo sonce. Naj bo tako ves teden in tudi na tekmi," je s prispodobo sklenil Ljubljančan, ki seveda pričakuje dve zmagi. Kot doma se bo v Bonifiki počutil Jure Dobelšek. "Dober občutek je, ko igraš v znani dvorani. Zanimanje za rokomet je na Obali veliko. S polno dvorano lahko premagamo Romune,"je odločen Velenjčan, ki je lahko dobre volje tudi zaradi zmage Cimosa na sobotnem derbiju prav proti njegovemu matičnemu klubu.

Aleš Koršič, direktor koprskega kluba, ki je organizator tekme, je izrazil zadovoljstvo, da se izbrana vrsta vrača v njihovo mesto. Vstopnice, pravi, gredo dobro v prodajo, še večji naval pričakujejo do tekme. Kupiti jih je mogoče na vseh standardnih mestih za vstopnice koprskega kluba in na mojekarte.si. Po tekmi z Romunijo čaka Slovence še nedeljsko gostovanje v Minsku pri Belorusiji.

Ne spreglejte