Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
12. 6. 2017,
9.46

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

trener Koper 2013

Ponedeljek, 12. 6. 2017, 9.46

2 leti

Menjava trenerja v primorskem prvoligašu

Zoran Jovičič ni več trener Kopra

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
koper 2013 pokal 2016 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Zoran Jovičič, trener, ki je koprske rokometaše popeljal s tretje ravni slovenskega prvenstva do četrtega mesta v državi in drugega v pokalu, ne bo več deloval v Kopru.

Iz koprskega rokometnega kluba so se oglasili s sporočilom za javnost z naslovom Hvala, Zoki. Razlog je upravičen. Trener Zoran Jovičič je bil eden od ustanoviteljev svežega kluba pred štirimi leti. Vsako sezono so koprski rokometaši preskočili eno ligo. Še v 1. B so v svoji Bonifiki osvojili tretje mesto v pokalu, v sezoni 2015/16 pa zaigrali celo v finalu tega tekmovanja in posledično na superpokalu. Dve četrti mesti v prvi ligi sta izvrsten dosežek za štiri leta star klub. V prvih dveh sezonah po ustanovitvi je Koper na 52 tekmah izgubil le dvakrat.

"Po štirih izjemnih sezonah, ko smo od nastanka RD Koper ujeli priključek z vrhom slovenskega rokometa, sem začutil, da so v ekipi potrebne spremembe. Težko je zamenjati igralski kader, zato sem se odločil, da prepustim mesto drugemu, ki bo z novo energijo pripomogel k napredku kluba. Zahvalil bi se rad vsem igralcem, sodelavcem, upravi in našim zvestim navijačem," je za koprsko spletno stran dejal Jovičič.

Ob dveh četrtih mestu v prvenstvu, igranju superpokala, tretjem mestu v pokalu in izpadu v osmini finala je Koper v zadnjih dveh sezonah tudi dvakrat nastopil v pokalu EHF. | Foto: Vid Ponikvar Ob dveh četrtih mestu v prvenstvu, igranju superpokala, tretjem mestu v pokalu in izpadu v osmini finala je Koper v zadnjih dveh sezonah tudi dvakrat nastopil v pokalu EHF. Foto: Vid Ponikvar

Po teh besedah lahko sklepamo, da je odločitev bolj njegova kot klubska. Morda še večji kapital kot rezultati pa so številni ustvarjeni igralci, reprezentanti mlajših kategorij, ki dvigajo obrvi večjim, boljšim, premožnejšim klubom.

Ne spreglejte