Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2008,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2008, 11.22

8 let

Za 260 evrov brez hrane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Številčna slovenska "medijska odprava" je na sever Evrope prispela v temni torkovi noči, k sreči z vso prtljago in opremo. Nekoliko slabše se je godilo našim fantom 12 ur pred tem.

Slovenska delegacija, ki jo v četrtek že čaka prvi obračun na 8. evropskem prvenstvu na Norveškem, se je k "Vikingom" odpravila dan prej kot je predvideno po določilih Evropske rokometne zveze. Vsekakor dobra odločitev, saj so za pot potrebovali 12 ur. Iz Velenja so se odpravili sredi noči (ob pol treh zjutraj), v Stavanger pa prispeli nekaj po poldnevu. Utrujeni, nekateri pa za povrh še brez prtljage. Med njimi je bil tudi starosta slovenskega rokometa Roman Pungartnik, ki je tako moral prvi trening opraviti v izposojeni opremi soigralcev. Pa tudi oba slovenska člana strokovnega štaba, maser in fizioterapevt, sta na končni destinaciji od vseh pripomočkov dobila le masersko mizo … Postanek na ogromnem frankfurtskem letališču pač terja svoj davek.

Hrane le za okras

Že isti dan je slovensko moštvo opravilo prvi trening v lepi športni dvorani v Stavangerju, za katero pravijo, da je podlaga sicer malce nenavadna, saj očitno pod standardno plastjo ni parketa, pač pa beton in nekakšna masa. Igralci pravijo, da je občutek drugačen kot sicer. Uradni hotel, kjer prebivajo vse reprezentance v skupini A, stoji zraven dvorane in je silno zanimiv – visoka stolpnica ovalne oblike, kjer imajo igralci na voljo prav vse, z izjemo dobre hrane. "Joj, res so majhni obroki. Prvi dan smo dobili za kosilo le testenine, danes pa kuhan krompir in pečena reberca," je potarnal Matjaž Mlakar, ki sicer pravi še: "Tistemu, ki to ne paše, lahko je le kruh in maslo." Tudi direktor reprezentanc Stane Ostrelič se je muzal nad hrano in povedal, da so se vse ekipe pritožile in da se bodo sestali zdravniki ter pripravili meni, ki ga želijo. "Smo na evropskem prvenstvu. Tu bi moralo biti poskrbljeno za normalno prehrano. Vsaj za dovolj testenin in sadja."

Sploh pa ob dejstvu, da je slovenska odprava morala sama plačati en dan nočitve zaradi predhodnega prihoda. Verjemite, cena ni ravno nizka. Nočitev na osebo v Stavangerju namreč stane 260 evrov na osebo. Šestindvajset ljudi slovenske odprave … Pa izračunajte. Skandinavija že pregovorno ni poceni, Norveška pa nasploh sodi med najdražje evropske države.

Sicer pa, kot je že običajno na velikih tekmovanjih, dan pred začetkom le malo stvari deluje kot bi moralo. V dvorani šele opremljajo delovna mesta, postavljajo oglase, tiskovno središče je še v povojih. Dvorana je hladna in primerna za prehlad. Navkljub vsemu pa so Norvežani silno uslužni in pripravljeni pomagati. Upajmo, da bo jutri le bolje.

Ne spreglejte