Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
7. 1. 2016,
14.21

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

dres Zreče

Četrtek, 7. 1. 2016, 14.21

2 leti, 11 mesecev

To je novi dres Slovenije

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rokometna reprezentanca se v Zrečah mirno in v ustvarjalnem ozračju pripravlja na prijateljski tekmi s Hrvaško, ki bosta namenjeni sklepnemu brušenju forme pred evropskim prvenstvom.

Srečanje najboljših evropskih reprezentanc na Poljskem se začne 15. januarja, dan pozneje Slovenija igra prvo tekmo s Švedsko, v njeni skupini sta še Španija in Nemčija. V glavni del tekmovanja napredujejo najboljše tri ekipe iz vsake skupine. Slovenci se z vmesnima premoroma pripravljajo od 21. decembra. Ta teden so na sporedu kar štiri tekme.

V Krškem in Celju so remizirali z Makedonijo, v petek igrajo s Hrvati v Ivanić Gradu, v soboto pa z istim tekmecem še v Kopru (ob 16.15).

"Jasno je, da nam precej manjka še pri strelu in tranziciji. Zadovoljen sem bil z obrambo na celotni drugi tekmi proti Makedoniji in v prvem polčasu prve v Krškem. V Celju zadnjih osem minut nismo dobili gola, prej je Makedonija vodila za tri zadetke, v tem času nismo imeli obrambe vratarja, ampak smo tekmece ujeli s pomočjo agresivnosti, želje in borbenosti," je selektor Veselin Vujović po dveh prespanih nočeh s torkovo tekmo, kot se zdi, bolj zadovoljen kot neposredno po njej. Jasno pa je poudaril, da Slovenija v napadu zmore in mora storiti več.

Dober kazalnik trenutne pripravljenosti bosta tekmi s Hrvaško, dve v dveh dneh. Slovenija bo nastopila v novih, nekoliko spremenjenih dresih, z malce drugačnimi rokavi. Kot je pojasnil direktor reprezentance Uroš Mohorič, barve seveda ostajajo v okviru predpisov Olimpijskega komiteja Slovenije, torej modro-zeleno-bela kombinacija.

V pripravljenosti so še vedno vsi

V glavi je slovenski selektor verjetno nekoliko bližje poljski 16-erici kot pa v besedah. Uradno bo potnike razkril nekje 11. ali 12. januarja. Kot pravi, je v konkurenci še vedno vseh 21 – vsi so na dveh tekmah tudi dobili priložnost –, prezrte niso niti rezerve. Po potrebi, seveda. "Nekateri so me presenetili pozitivno, druge še čakam, ne bom rekel, da me je kdo razočaral," ni želel biti preveč oster Vujović. Jasno je, koga in kaj čaka: med drugim več uspešnih strelov od daleč.

Nadgradnja

Luka Žvižej, ki bo na Hrvaškem sam stopil na vrh večne lestvice nastopov v izbrani vrsti, pred gostovanjem pravi: "Za nami sta pripravljalni tekmi z Makedonijo, na katerih smo videli, kaj nam še manjka. S Hrvati želimo nadgraditi igro, biti boljši v vseh fazah kot na zadnjih tekmah in narediti korak naprej v pripravljenosti."

Koper, kjer bodo Slovenci gostovali v soboto, pa je domač teren Deana Bombača: "Vesel sem, da gremo spet v Koper. Upam, da bo tam čim več gledalcev, mislim, da jih bo več kot v Celju. Vabim jih, da pridejo čim bolj množično."

Ne spreglejte