Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2013,
18.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tone Tiselj Krim Larvik

Sobota, 6. 4. 2013, 18.12

8 let

Tiselj: Smo kandidati za prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odzivi iz tabora zmagovalk prve tekme polfinala rokometne lige prvakinj. Krim je namreč na gostovanju pri Larviku slavil s 24:22.

"To je šele prvi polčas. Igrali smo proti ekipi, ki je v evropskem vrhu že vrsto let. Mi pa smo ekipa, ki se šele prebija. Smo pa pokazali, da lahko igramo z vsakim v Evropi in da smo kandidati za prvaka, kar je najbolj pomembno. Punce so tekmo bolj ali manj dobro odigrale. Ni veliko ekip, ki zmagajo v Larviku, vendar tej tekmi ne bi dal posebne pozornosti. Doma nas čaka drugi polčas, ki bo verjetno še težji. Imamo tudi nekaj rezerv, a o njih in o taktiki ne bom več govoril, prav tako tudi igralkam ne bomo dovolil govoriti o taktiki, saj samo videli, da je bilo vse, kar sem povedal, in vse, kar je bilo napisano v slovenskih medijih, zapisano tudi v tukajšnjih časopisih," se je večje previdnosti oklenil trener Tone Tiselj.

Andrea Penezić je kljub poškodbi stisnila zobe in opravičila zvezdniško vlogo: "Mogoče smo začele malce preveč furiozno. V tekmo smo šle brez pritiska, vedele smo, da so one favoritke. Prvič po sedmih letih smo v polfinalu in mislim, da smo si to zaslužile. Kar zadeva tekmo, osem golov verjetno ne bi bila realna razlika. V drugem polčasu smo praktično ves čas igrale z igralko manj, a zasluženo zmagale. Ampak zdaj moramo na to tekmo pozabiti in se osredotočiti zgolj na povratno tekmo. Na tej moramo igrati, kot da je še 0:0." Marina Vergeljuk je zbrano zadevala sedemmetrovke: "Zelo sem zadovoljna, ker smo zmagale. Na trenutke smo bili na res visoki ravni. Ta dober začetek je odvzel nekaj živčnosti in pokazal, da se lahko kosamo z domačinkami. Na povratni tekmi bo po moje lažje, saj nas bodo podprli naši navijači, in mislim, da se bomo zaradi vsega skupaj veselili."

Jelena Grubišić je bila bržčas prva junakinja z 18 obrambami, med njimi sta bila tudi dva protinapada: "Lahko smo zadovoljne z zmago v gosteh. A ne smemo biti zadovoljne z igro v drugem polčasu. V prvem delu smo res dobro igrale v napadu in obrambi, to se je poznalo tudi na rezultatu. Obramba je delovala res odlično, kar je spustila, sem nato jaz obranila. V drugem polčasu smo res malce popustile v napadu, pa tudi obramba ni bila na ravni prvega dela. A to je le prva tekma, druga nas čaka prihodnji teden v Ljubljani. Ta dva gola prednosti ne pomenita veliko. Larvik je namreč odlična ekipa tudi v gosteh. Norvežanke zagotovo ne bodo prišle z belo zastavo. Vse si želimo v finale, tako da bo res težka tekma tudi v Stožicah."

Ne spreglejte