Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2023,
13.15

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

1

Natisni članek

SP v rokometu 2023 Uroš Zorman Tim Cokan

Petek, 6. 1. 2023, 13.15

1 leto, 3 mesece

tim cokan

Težave v reprezentanci, Zorman je vpoklical novega rokometaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

1

Tim Cokan | Tim Cokan se je pridružil pripravam. | Foto RK Celje Pivovarna Laško

Tim Cokan se je pridružil pripravam.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Selektor slovenske moške reprezentance Uroš Zorman je na priprave pred svetovnim prvenstvom vpoklical novega rokometaša. V Mali Nedelji se je ekipi pridružil desni krilni rokometaš celjskega kluba Tim Cokan. Slovenija je namreč po četrtkovi tekmi z Madžarsko, na kateri se je poškodoval Blaž Janc – njegova natančna diagnoza še ni znana –, na desnem krilu (vsaj začasno) ostala le z Domnom Novakom, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

slovenska rokometna reprezentanca Slovenija : Madžarska Uroš Zorman
Sportal Slovenski selektor po dramatičnem porazu ni skrival jeze #video

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca se v Ljutomeru pripravlja na svetovno prvenstvo, ki se začenja sredi prihodnjega tedna na Poljskem in Švedskem. Tja zagotovo ne bo potoval najmlajši rokometaš na pripravah, 21-letni Peter Šiško, ki mu težave povzroča desno koleno.

Levi zunanji rokometaš Gorenja Velenja je težave z desnim kolenom imel že pred reprezentančnimi pripravam. Težave so se na treningih pred dvobojem z Madžari v Ljutomeru začele stopnjevati in mu kljub veliki želji onemogočale običajno treniranje. Šiško se je zato v petek dopoldne poslovil od reprezentančnih soigralcev in zapustil priprave, Rokometna zveza Slovenije pa mu bo z reprezentančno zdravniško službo omogočila vse potrebne detajlne preiskave.

Sportal Drama, pretep in vroča kri, Slovenci ostali brez zmage #video

Natančna diagnoza stanja Blaža Janca še ni znana, zato je Zorman vpoklical levorokega rokometaša Cokana. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Natančna diagnoza stanja Blaža Janca še ni znana, zato je Zorman vpoklical levorokega rokometaša Cokana. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Po težavah Janca prišel Cokan

Na četrtkovi tekmi z Madžarsko se je poškodoval še eden izmed nosilcev igre, desnokrilni rokometaš Blaž Janc, ki je prejel močan udarec v koleno. Natančna diagnoza stanja slednjega še ni znana, je pa selektor Zorman zato v reprezentanco vpoklical dodatnega levorokega rokometaša Cokana. Slovenija je namreč (vsaj začasno) na desnem krilu ostala le z Domnom Novakom, do torkovega odhoda na Poljsko pa jo to soboto čaka še zadnji test, na katerem se bo v Veliki Kaniži še v drugo pomerila z Madžarsko. Ta je bila ob koncu četrtkove tekme v Ljutomeru boljša z 28:27.

Cokan je v okviru akcije B-reprezentance z ekipo treniral že pred novim letom v Zrečah, zdaj pa ji bo po najboljših močeh poskušal pomagati na treningih v zadnjih štirih dneh do odhoda v Katovice. Obenem se bo 21-letnik potegoval tudi za svoj prvi nastop v dresu Slovenije na velikih tekmovanjih.

Slovence pred SP čaka še ena pripravljalna tekma. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Slovence pred SP čaka še ena pripravljalna tekma. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

slovenska rokometna reprezentanca trening Uroš Zorman
Sportal Zormanova četa motivirana v sklepne priprave na SP: "Imamo potencial!"

Slovenci bodo SP odprli proti Savdski Arabiji

Slovenijo v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Katovicah najprej čakajo tekme s Savdsko Arabijo (12. januar), Poljsko (14. januar) in Francijo (16. januar). Najboljše tri izbrane vrste bodo napredovale v glavni del tekmovanja v Krakov, četrtouvrščena pa bo svoje nastope nadaljevala v t. i. predsedniškem pokalu v Plocku.

Kvalifikacije za rokometno EP 2024: Slovenija - BiH Uroš Zorman
Sportal Dodatne skrbi in preglavice pred svetovnim prvenstvom
Ne spreglejte