Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 9. 2011,
9.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

RK Ribnica

Petek, 9. 9. 2011, 9.14

8 let

Ribnica končno med prvih šest ekip?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred začetkom nove rokometne sezone je tudi ekipa Ribnica Riko hiše razkrila svoje cilje. Priprave niso potekale povsem po načrtu, a v Ribnici se kljub temu nadejajo uvrstitve med prvih šest.

Rokometaši Ribnice se v novo sezono podajajo polni elana za nove zmage. Priprave so uspešno prestali, čeprav ni vse potekalo tako kot so si zamislili. "Naredili smo, kolikor se je narediti dalo, saj imamo kar štiri nove igralce. Nismo še uigrani, tako kot bi si želeli. Imeli smo tudi nekaj težav s poškodbami, ki so na srečo sedaj odpravljene. Načrt ni bil v popolnosti izpeljan, ampak kljub temu sem zadovoljen. Nimamo kaj, to so tipične 'poporodne težave' ekipe, ki je na novo sestavljena. Podobno je bilo tudi v lanski sezoni, ko sem prevzel ekipo. Kljub vsemu verjamem, da se bomo enakovredno borili z vsemi ekipami, zato se nadejam lepih rezultatov," je misli o pripravljalnem obdobju strnil prvi mož stroke pri Ribnici Mišo Toplak.

Izbor igralcev prilagojen finančnemu stanju

Pri ekipi Ribnica Riko hiše je torej prišlo do kar nekaj kadrovskih sprememb. Klub so zapustili Kristijan Ljubanović, Borut Ošlak, Boris Bečirovič in Duje Miljak, prišli pa so Saša Mikanovič iz Škofje Loke, Zvonimir Kapular iz hrvaškega Nexeja, Mario Jelenić iz avstrijskega Bregenza ter Marijan Bašić iz hrvaške Pule. "Letos smo ostali brez levičarja na desni strani, kar je velik 'hendikep' za ekipo, ampak to je posledica ne samo stanja v našem klubu, ampak celotnega slovenskega gospodarstva. Denarja ni v izobilju in temu primerno smo tudi mi prilagodili izbor igralcev. Proračun se je zmanjšal za nekje od 30 do 40 odstotkov. Kljub temu imamo srečo, da je klub zelo dobro urejen, z denarnimi težavami pa imajo tako ali tako vsi podobne probleme," je o kadrovanju in finančnem stanju dejal Toplak.

Ribnica cilja na mesta od tri do šest

Ribnica je minulo sezono rezultatsko zaključila usepšno. Državno prvenstvo je končala tik pod prvo šesterico, torej na sedmem mestu, v pokalnem tekmovanju pa se je povzpela vse do za klub zgodovinskega tretjega mesta. Kakšne pa so želje za sezono 2011/2012? "Naš predsednik že nekaj let skrbi, da naše delo poteka povsem nemoteno, zato si on in cela ribniška javnost zaslužita, da bi se enkrat le uspeli uvrstiti med tako želenih prvih šest ekip, torej v ligo za prvaka. To so seveda tudi moje želje in želje celotne ekipe. Šli bomo tekmo po tekmo, skušali čim večkrat zmagati, biti čim boljši ter malo zagreniti življenje tistim favoriziranim ekipam. Ciljamo torej na mesta od tri do šest," je odkrito povedal ribniški trener.

O zmagah bodo zagotovo odločale malenkosti, saj je kar nekaj klubov, ki so izrazili željo po uvrstitvi v prvo polovico lestvice državnega prvenstva. Toplak meni, da so njegovi varovanci dobro pripravljeni: "Tekaško in kondicijsko smo zelo dobro pripravljeni, kar pomeni, da bomo lahko igrali hiter rokomet. Igralci so napram minuli sezoni raznovrstnejši v napadu. Predvsem bomo v novi sezoni stavili na dobro obrambo in hitre protinapade. Verjamem, da v napadu ne bomo imeli težav z zabijanjem golov. V tej fazi je zagotovo najbolj pomembno, da sestavimo dobro obrambo, igra v napadu pa je nato plod uigranosti, na čemer bomo zagotovo pridobivali na vsakem treningu."

Prvo dejanje v novi sezoni bo Ribnica opravila pred domačimi gledalci v soboto, 10. septembra, ob 19. uri, ko v goste prihaja ekipa Istrabenz Plini Izola.

Ne spreglejte