Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 12. 2023,
19.39

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

RK Ribnica Celje Pivovarna Laško RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Liga NLB

Nedelja, 10. 12. 2023, 19.39

4 mesece, 2 tedna

LIGA NLB, 12. KROG

Vodilna trojica znova zanesljiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Celje Trimo Trebnje | Trimo ostaja na prvem mestu. | Foto Aleš Fevžer

Trimo ostaja na prvem mestu.

Foto: Aleš Fevžer

Rokometaši trebanjskega Trima so v 12. krogu lige NLB v gosteh premagali Ljubljano s 35:27 in se utrdili na prvem mestu. Rokometaši velenjskega Gorenja so s 33:29 ugnali Grosist Slovan, Krka pa je bila z 32:26 boljša od Ivančne Gorice. V nedeljo so rokometaši Celja Pivovarne Laško s 34:27 ugnali ekipo Jeruzalem Ormoža. 

RK Celje Pivovarna Laško : Wisla
Sportal Favorizirana Barcelona prehud zalogaj za Celjane

Trebanjci so po zmagi na Galjevici zadržali prvo mesto na razpredelnici. Drugouvrščeni Velenjčani imajo eno, tretjeuvrščeni Celjani, ki bodo v nedeljo gostili Ormožane, pa tri točke zaostanka. Ljubljančani po desetem porazu ostajajo na 12. mestu.

Favorizirani Dolenjci so šele v končnici prvega polčasa uveljavili vse svoje prednosti, z zelo učinkovito predstavo so se na veliki odmor odpravili sedmimi goli prednosti (19:12). V začetku drugega polčasa so hitro povedli za deset golov (24:14) in razrešili vse dvome o zmagi. Pri Trebanjcih je bil najbolj učinkovit Jan Jurečič z devetimi goli, pri Ljubljančanih pa sta Jure Lukman in Lun Ključanin dosegla po šest zadetkov.

Gorenje Velenje je prišlo do novih dveh točk. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Gorenje Velenje je prišlo do novih dveh točk. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Uspešni tudi Velenjčani

Velenjski rokometaši so po mednarodni "drami" v začetku tega tedna, ko so se po remiju s švedskim Sävehofom in zmagi španske Cuence nad švicarskim Winterthurjem uvrstili v glavni del tekmovanja evropske lige, kjer jih čakajo obračuni s hrvaškim Nexejem in danskim Skjernom, danes brez večjih težav premagali tekmece iz slovenske prestolnice. Velenjčani po deseti zmagi ostajajo v zgornji polovici razpredelnice, Ljubljančani pa so po desetem porazu na predzadnjem mestu v 14-članski ligi.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so imeli od prve do zadnje minute škarje in platno v svojih rokah. Že na polovici prvega polčasa so povedli za sedem golov (11:4), lepe prednosti pa vse do konca tekme niso zapravili. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Ibrahim Haseljić s sedmimi in Tilen Sokolič s šestimi goli, v gostujoči pa Matic Pipp z devetimi in Izidor Budja z osmimi zadetki.

Celjani do zmage v drugem polčasu

Celjani so v nedeljo po sicer vsaj v prvem polčasu dokaj izenačeni tekmi pa v nadaljevanju dosegli zanesljivo zmago in so zdaj z 21 točkami ujeli Gorenje Velenje, medtem ko Ormožani ostajajo pri 15 in na petem mestu. 

Prvi polčas je bil povsem izenačen, gostje so ujeli Celjane pri 7:7, in 11:11, nazadnje pa je bilo izenačeno pri 16:16. A prvi del so nato vendarle dobili domači, ki so si priigrali dva zadetka naskoka. Povsem drugačno pa je bilo nadaljevanje. Domača zasedba je takoj stopila na plin in že v uvodnih minutah drugega dela pobegnila na 26:20. Te razlike pa nato gostom ni več uspelo bistveno stopiti, najbližje so bili pri 25:30, a so domači tekmo zanesljivo pripeljali do konca. Najboljša strelca pri domačih sta bila Tim Cokan z osmimi in Filip Rakita s petimi goli, pri Ormožanih jih je Filip Jerenec dosegel devet.

RK Celje Pivovarna Laško : Veszprem, Tim Cokan
Sportal Razjasnjeno še zadnje vprašanje

Liga NLB, 12. krog: 

Sobota, 9. december:

Nedelja, 10. december:

Lestvica:

Ne spreglejte