Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 12. 2023,
19.30

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sreda, 6. 12. 2023, 19.30

4 mesece, 3 tedne

LIGA NLB, 11. KROG

Trebanjci ostajajo na vrhu, Velenjčani in Celjani so jim za petami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Urož Zorman, Trimo Trebnje | Trimo je po desetih krogih vodilna ekipa lige NLB. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Trimo je po desetih krogih vodilna ekipa lige NLB.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometaši trebanjskega Trima so v 11. krogu lige NLB premagali Sviš Ivančno Gorico s 40:27. Ormoški Jeruzalem je bil s 30:25 boljši od Ribnice. Gorenje Velenje je v soboto s 33:24 premagalo Urbanscape Loko, Celjani pa so v nedeljo čaka slavili na gostovanju pri Slovanu (28:23). Še neporaženi Trebanjci ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, s točko zaostanka jim sledijo Velenjčani in Celjani. Krka je v zadnji tekmi kroga zanesljivo premagala Dobovo.

RK Celje Pivovarna Laško : Wisla
Sportal Rezultatski deja vu Celjanov proti Wisli

Varovanci Uroša Zormana iz Trebnjega niso imeli težav proti sosedom iz Ivančne Gorice. Od samega začetka so prevladovali in vpisali deseto zmago za 20 osvojenih točk v ligi NLB.

Trebanjci so res začeli udarno, saj so dosegli kar 14 golov v slabih 14 minutah za vodstvo 14:5. Nato so Zormanovi varovanci nekoliko stopili s plina in na veliki odmor odšli s prednostjo devetih golov. Tudi v drugem polčasu so lahko domači ves čas nadzorovali dogajanje na parketu in lokalne tekmece držali na varni razdalji. Prednost se je ves čas gibala okoli deset golov, najvišja pa je bila prav ob koncu, ko je bilo na semaforju večkrat +13, tudi za končnih 40:27.

Pri domačih je bil najbolj učinkovit Staš Slatinek Jovičič s šestimi goli, pet jih je dodal Krešimir Krešić. Pri gostih je devet zadetkov dosegel Simon Vidmar, pet pa Marko Marojević.

Hitro pozabili poraz v Švici

Velenjčani so hitro pozabili na torkov boleč poraz v švicarskem Winterthurju v evropski ligi, na enajsti tekmi državnega prvenstva so dosegli deveto zmago in imajo točko zaostanka za vodilnimi Trebanjci. Škofjeločani po šestem porazu ostajajo v drugi polovici razpredelnice.

Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so vodili od prve do zadnje minute. Tekmo so odprli z vodstvom 3:0, po obdobju izenačene predstave pa so v drugi polovici prvega polčasa povsem zagospodarili v dvorani Poden in si nekajkrat priigrali prednost sedmih golov.

V drugem polčasu so imeli popoln nadzor nad Gorenjci. Največ so vodili za deset golov, prvič v 46. minuti (27:17), zadnjič v 58. minuti (33:23).

Pri Velenjčanih je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič s petimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Matevž Skok s 17 obrambami. Pri Škofjeločanih je Gašper Mali dosegel šest zadetkov.

Celjani uspešni v Ljubljani

Celjanom tekma v slovenski prestolnici ni povzročila nobenih težav, po deveti zmagi so se po številu točk izenačili z Velenjčani, oboji imajo točko manj od vodilnih Trebanjcev. Ljubljančani so doživeli deveti poraz in so na predzadnjem mestu v 14-članski ligi.

Ljubljanska ekipa je bila v uvodnih 20 minutah enakovredna gostujoči zasedbi iz mesta grofov, ki je v zadnjem delu prvega polčasa prevzela pobudo. Po vodstvu z 9:8 je na Kodeljevem naredila delni izid 4:0 in v 24. minuti povedla s 13:8, razlika se ni spremenila niti na polovici dvoboja (15:10).

Izbranci gostujočega trenerja Alema Toskića so v drugi polovici tekme nadzorovali Ljubljančane. Sredi polčasa so si priigrali prednost devetih golov (23:14, 24:15, 25:16) in jasno je bilo, da bosta točki odšli v Celje.

Pri gostih je bil najbolj učinkovit Vukašin Antonijević s šestimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Rok Zaponšek, ki je zbral 16 obramb. Izidor Budja je za gostitelje dosegel pet golov.

Liga NLB, 11. krog: 

Petek, 1. december:

Sobota, 2. december:

Nedelja, 3. december:

Sreda, 6. december:

Lestvica:

Ne spreglejte