Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2023,
19.46

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Nedelja, 19. 11. 2023, 19.46

5 mesecev, 1 teden

LIGA NLB, 10. KROG

Celjani prišli do pričakovane zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Celje Pivovarna Laško | Celjani so prišli do novih dveh točk. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Celjani so prišli do novih dveh točk.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometaši trebanjskega Trima so v 10. krogu lige NLB v gosteh premagali Koper s 30:23, rokometaši velenjskega Gorenja pa so bili z 31:20 boljši od Krke. Za uvod so rokometaši Slovenj Gradca v petek s 34:26 premagali Dobovo. 10. krog Lige NLB sta v dvorani Zlatorog zaključila ekipi Celja Pivovarne Laško in Urbanscape Loka. Zmage so se pričakovano veselili gostitelji, ki so bili uspešni z 32:30.

Trimo Trebnje
Sportal Derbi za osmino finala po podaljšku dobil Trimo

Trebanjci so po zmagi na Obali zadržali prvo mesto na razpredelnici. Pred Velenjčani imajo točko, pred Celjani, ki bodo v nedeljo gostili Škofjeločane, pa tri več. Koprčani po petem porazu ostajajo na sredini lestvice.

Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana so levji delež na poti do devete zmage opravili v prvem polčasu. V tem obdobju igre so povsem zasenčili domače rokometaše ter v sami končnici povedli za osem golov (15:7 in 16:8).

V začetku drugega polčasa je prednost narasla na devet golov (17:8 in 19:9). V nadaljevanju dolenjska prevlada več ni bila tako izrazita, Primorci so prepolovili visok zaostanek (16:20), zmage gostov, ki so v končnici znova ujeli pravi ritem, pa v nobenem trenutku niso ogrozili.

Pri Trebanjcih sta bila najbolj učinkovita Jan Jurečič z devetimi in Vid Miklavec s sedmimi goli. Pri Koprčanih je Tine Poklar dosegel sedem, Andraž Makuc in Bor Breznikar pa po pet zadetkov.

Prva polovica tekme je minila v absolutni prevladi izbrancev Zorana Jovičića.  | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Prva polovica tekme je minila v absolutni prevladi izbrancev Zorana Jovičića. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Do zmage tudi Velenjčani

Zanesljivo zmago pa so vknjižili tudi Velenjčani. Igralci iz Šaleške doline so temelje za osmo zmago postavili v drugi polovici prvega polčasa, ko so z granitno obrambo povsem zaustavili Dolenjce in jim dovolil, da so dosegli le štiri gole. Novomeščani po tretjem porazu v sezoni 2023/24 ostajajo v zgornji polovici razpredelnice.

Prva polovica tekme je minila v absolutni prevladi izbrancev Zorana Jovičića. Do 15. minute je bila tekma obojestransko živčna, nato pa so pri vodstvu 4:2 v Rdeči dvorani zagospodarili gostitelji in si tik pred odhodom na veliki odmor priigrali kar 11 golov prednosti (14:3). Ose so v začetku drugega polčasa zadržale visoko raven igre iz prve polovice tekme, po nekajkratnem vodstvu za 13 golov pa je bilo jasno, da bosta točki ostali v Velenju.

Pri gostiteljih sta bila najbolj učinkovita Tarik Velić s sedmimi in Tarik Mlivić s šestimi goli, vratar Matevž Skok pa je ubranil 12 strelov. Pri gostih sta Leon in Dino Rašo dosegla po tri zadetke.

Liga NLB, 10. krog: 

Petek, 17. november

Sobota, 18. november:

Nedelja, 19. november:

Lestvica:

Ne spreglejte