Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2023,
22.30

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Rokometna liga prvakov Barcelona Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 7. 12. 2023, 22.30

4 mesece, 3 tedne

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, 10. KROG

Favorizirana Barcelona prehud zalogaj za Celjane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
RK Celje Pivovarna Laško : Wisla | Celjani gostujejo pri Barceloni. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Celjani gostujejo pri Barceloni.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v desetem krogu skupinskega dela lige prvakov v gosteh izgubili proti španski Barceloni s 30:39 (13:21), za katero zaradi zdravstvenih težav nista nastopila slovenska legionarja Blaž Janc in Domen Makuc. Celjska zasedba bo naslednji dvoboj lige prvakov odigrala 14. februarja proti Montpellieru. Miha Zarabec je v slovenskem obračunu z Wislo premagal Veszprem Gašperja Marguča.

Liga prvakov, 10. krog

Četrtek, 7. december:

Varovanci Alema Toskića tudi na deseti tekmi skupinskega dela niso prišli do točk, tokrat je bila precej previsoka ovira katalonska zasedba, ki je na lestvici skupine B na vrhu z 18 točkami po desetih tekmah.

Pred današnjim porazom so Celjani v gosteh priznali premoč tudi GOG Gudmeju, Magdeburgu, Wisli in Veszpremu, v domačem v Zlatorogu pa so izgubili proti Wisli Plock, Portu, Montpellieru, Barceloni in Veszpremu.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tim Cokan z osmimi goli, Ante Ivanković jih je dosegel sedem, Mitja Janc pa šest. Pri Barceloni, pri kateri zaradi poškodbe ni bilo v ekipi slovenskih legionarjev Blaža Janca in Domna Makuca, je z devetimi goli izstopal Melvyn Richardson.

Barcelona : Celje PL 39:30 (21:13)

Palau Blaugrana, gledalcev 2837, sodnika: K. Gasmi in R. Gasmi (oba Francija).

Barcelona: Perez de Vargas, Nielsen, Valera 1, Carlsbogard 4, Mem 3, Gallego 2, Arino 2, Wanne 5, N'guessan, Gomez 2, dos Santos, Zarzuela 4, Langaro 1, Richardson 9 (2), Frade 6, Cikuša Jeličić.
Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Mesarec, Perić, Mazej 1, Krečič 3, Cokan 8 (3), Ćirović, Antonijević 2, Marić 1, Ivanković 7, Janc 6, Milićević, Korže Lesjak, Žabić 1, Rakita 1.

Sedemmetrovke: Barcelona 2 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (3).
Izključitve: Barcelona 2, Celje Pivovarna Laško 6 minut.
Rdeči karton: /.

Dvoboj je bil pričakovano izenačen zgolj na začetku, ko so Celjani po treh golih Cokana izenačili na 4:4, stik pa držali še pri 8:6. Nato pa je razlika v korist domačih le še rasla. Katalonci so imeli po zaslugi številnih razpoloženih igralcev večkrat prednost devetih golov, na veliki odmor pa so odšli s +8 (21:13).

Ob Ivankoviću, ki je v prvih 30 minutah dosegel pet golov, je bil še naprej razpoložen Cokan. V drugem delu je dosegel tri zaporedne gole, bil nezgrešljiv tudi s sedmih metrov, s čimer so se Celjani približali na sedem golov.

V 37. minuti je prvi gol na tekmi dosegel Mitja Janc, sicer najboljši strelec Celja v ligi prvakov s 65. Tega so Katalonci dobro ustavljali v prvem polčasu, v drugem pa je le našel pot do šestih zadetkov. Do teh je na drugi strani prihajal tudi krožni napadalec Luis Frade.

Barcelona je bila še drugič v tej sezoni premočna za Celjane. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Barcelona je bila še drugič v tej sezoni premočna za Celjane. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Zgolj prvi polovici drugega polčasa je portugalski krožni napadalec dosegel pet golov, a prednost Barcelone nikakor ni narasla do dvomestne številke. Po Cokanovem osmem golu je domači strateg Carlos Ortega ob izidu 32:25 vzel minuto odmora. Celjani so imeli celo priložnost, da se približajo na vsega pet golov, a se je Barcelona ubranila, do konca dvoboja pa prednost povišala na devet golov.

Wisla Plock je s pomočjo petih zadetkov Mihe Zarabca doma premagala Veszprem, za katerega je Gašper Marguč prispeval štiri zadetke.

Kavčič zadeval za četrto zmago Zagreba

PSG je v derbiju skupine A pri Aalborgu zmagal z 32:30, Aleks Vlah se ob porazu ni vpisal med strelce. Zagrebčani so tesno zmagali pri Eurofarm Pelister, ki tako kot Celjani, še ne pozna zmage. Aleks Kavčič je štirikrat zadel ob zmagi, Matic Suholežnik se ni vpisal med strelce, Aljaž Panjtar pa ob zmagi ni branil. Domen Tajnik je ob porazu dosegel dva  gola, Nejca Cehteta ni bilo med strelci, Urban Lesjak ob porazu ni zbral obrambe.

Na vrhu skupine je Kiel, ki je v sredo tesno premagal Kolstad. "Slovenski" Pick Szeged je že v sredo za gol premagal Kielce, Dean Bombač in Mario Šoštarič sta k zmagi prispevala po štiri gole vsak, dva je dodal Matej Gaber in enega Borut Mačkovšek

Liga prvakov, 10. krog

Sreda, 6. december:

Četrtek, 7. december:

Lestvici:

Skupina A:
1. Kiel 10 tekem – 15 točk 
2. Aalborg 10 – 12 
3. Kielce 10 – 12
4. PSG 10 – 11
5. Szeged 10 – 11
6. Zagreb 10 – 10
..............................................
7. Kolstad 10 – 9
8. Eurofarm Pelister 10 – 0

Skupina B:
1. Barcelona 10 – 18
2. Magdeburg 10 – 16
3. Veszprem 10 – 14
4. Montpellier 10 – 10 
5. GOG 10 – 10
6. Wisla Plock 10 – 6
7. Porto 10 – 6
8. Celje Pivovarna Laško 10 – 0

Ne spreglejte