Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 8. 2017,
10.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Deja Doler Ivanović Uroš Bregar Budućnost Podgorica Vardar Podravka

Torek, 8. 8. 2017, 10.55

6 let, 6 mesecev

Regionalna liga 2017/18

Krimovkam ne bo dolgčas proti nekdanjim "sestram"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
uroš bregar krim | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenske rokometne prvakinje Krim Mercator vstopajo v zelo pestro sezono. Poleg lige prvakinj in domačih tekmovanj (prvenstvo in pokal) bodo Krimovke nastopile tudi v regionalni ligi. Sestavljalo jo bo pet turnirjev, poleg Krima pa bodo sodelovale tudi hrvaška Podravka Vegeta, črnogorska Budućnost in makedonski Vardar.

"Za nas je zagotovo super, da sta v regionalni ligi tudi Budućnost in Vardar, kar bo vsem služilo kot dober test in priprava za tekme lige prvakinj," je zadovoljen trener Uroš Bregar, ki bo z izbrankami v regionalni ligi prvič na delu prihodnji mesec.

Najprej v Črni gori, zaključni turnir konec aprila 2018 

Prvi turnir regionalne lige (13. in 14. september) bo v Podgorici, kjer bo gostiteljica Budućnost, drugega bo gostila Podravka (28. in 29. oktobra) v Koprivnici, na tretjem turnirju pa se bo rokometna karavana prvakinj držav, zraslih na območju nekdanje Jugoslavije, ustavila v Ljubljani (13. in 14. januarja 2018).

Krimovke čaka naporna sezona. Tekmovali bodo doma, v Evropi in regionalni ligi. | Foto: Vid Ponikvar Krimovke čaka naporna sezona. Tekmovali bodo doma, v Evropi in regionalni ligi. Foto: Vid Ponikvar

Četrti turnir bo prihodnje leto v Skopju (27. in 28. marca), kjer bodo na prednost domačega igrišča računale igralke Vardarja. Zaključni turnir bo 25. in 26. aprila, prizorišče še ni znano.

Tekmovale bodo tudi mlajše zasedbe

Deja Doler Ivanović ne skriva zadovoljstva zaradi novosti v regionalni ligi, povezanih z igranjem mlajših ekip. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Deja Doler Ivanović ne skriva zadovoljstva zaradi novosti v regionalni ligi, povezanih z igranjem mlajših ekip. Foto: Urban Urbanc/Sportida Velika novost bo tekmovanje mladih. Vse ekipe bodo namreč sodelovale tudi z mlajšimi ekipami, mlade rokometašice bodo tako dobile priložnost zaigrati proti kakovostnim nasprotnicam iz nekdanje države. Novost morajo klubi še uradno potrditi in določiti razpored tekem.

"V klubu podpiramo idejo igranja mladinskih tekem, saj menimo, da bodo naše mlade rokometašice s kakovostnimi nasprotnicami iz najboljših nekdanje bivše države pridobile neprecenljive izkušnje," je prepričana vodja mladinskih selekcij RK Krim Mercator Deja Doler Ivanović.

Ne spreglejte