Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2011,
18.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ženska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 23. 5. 2011, 18.05

8 let, 1 mesec

Najprej obnova moči, nato taktika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Žensko člansko izbrano vrsto Slovenije v juniju čakata dve kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na letošnje SP v Braziliji. Pod vodstvom Toneta Tislja se je ekipa že zbrala v Zrečah.

Petega in 12. junija bodo Slovenke iskale priložnost v dveh kvalifikacijskih tekmah za preboj na svetovno prvenstvo letos decembra v Braziliji. Na poti bo našim dekletom stala ugledna reprezentanca Francije, druga z zadnjega SP in peta z lanskega evropskega prvenstva. Slovenija se je z njo pomerila lani na Euru v Skandinaviji in klonila z 19:29.

Raje bi videl, da igrajo v Sloveniji kot v tujini

Prevetrena izbrana vrsta pod novim strokovnim vodstvom Toneta Tislja se je pripravljala že slab mesec nazaj v Podčetrtku, v teh dneh pa pospešeno nadaljuje. "To je nov začetek zame in za ekipo. Upam, da si bomo ustvarili pogoje za dobro delo. Razmere v reprezentanci so se spremenile, veliko število deklet je v tujini. Prepričan sem, da lahko tujina prinese kaj dobrega, a verjamem, da se v Sloveniji dela bolj strokovno kot v tujini in bi raje videl, da igrajo tukaj," ob zboru v Zrečah pravi selektor.

Na zbor je selektor povabil 20 igralk, a sta sodelovanje odpovedali Dolores Naglič, saj ne more dobiti dopusta na delovnem mestu, in pa Špela Okleščen, ki ima študijske obveznosti. Kasneje se bo ekipi pridružila Manuela Hrnjič, ki še ima obveznosti v francoskem klubu. "Prvi del priprav je namenjen obnovi telesne moči, nekoliko se bomo posvetili tudi taktiki," razlaga Tiselj, ki je za pomočnika ohranil istega moža kot je deloval s prejšnjim selektorjem Ivico Rimanićem, Boštjana Brulca.

Francija je zelo nepredvidljiva

Po tednu dni v Zrečah, dekleta čaka dan odmora, nato pa zaključni del priprav v Podčetrtku. "V zadnjem tednu se bomo posvetili naši igri in taktični pripravi na Francozinje. Te so zelo nepredvidljive, igrajo lahko domala vse. Na vsakem igralnem mestu imajo po najmanj dve enakovredni igralki. Gre za eno najbolj stabilnih reprezentanc, kjer se dela sistemsko in dolgoročno," med vrsticami Tone Tiselj pove, kako težko delo čaka njega in njegove izbranke v Pauju in ljubljanskih Stožicah. Tega se zaveda tudi Maja Šon, ki se v reprezentanco vrača po poškodbi. Veseli se priprav in nestrpno pričakuje tekme. "Pred nami so nove priložnosti, novi izzivi ter čas, da pokažemo svoj pravi obraz. V zadnjem času smo igrali pod pričakovanji in to je treba spremeniti."

Prenovljena slovenska reprezentanca se bo slovenski publiki prvič predstavila na povratnem obračunu kvalifikacij, 12. junija ob 14. uri v Stožicah, ko se obeta dvojni program. "Dve tekmi, en cilj", pravijo na Rokometni zvezi Slovenije. Pripravljalnih (uradnih) tekem pa ne bo igrala, marveč le tiste zaprtega tipa z moškimi klubskimi ekipami.

Ne spreglejte