Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 9. 2011,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Metz

Četrtek, 29. 9. 2011, 9.27

8 let

Najprej Györi nato šele vsi ostali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Madžarski Györi si močno želi na vrh rokometne lige prvakinj. Tokrat je še močnejši kot lani, zato bi bilo kaj drugega kot prvo mesto v skupini C presenečenje. Za drugo mesto Hypo, Metz in Randers.

Rokometašice Györija so bile že v minuli sezoni lige prvakinj favoritinje za sam vrh. Nič drugače pa ni niti letos. Poudarjajo namreč, da imajo dovolj polfinalnih nastopov in si želijo vsaj finale, če že ne naslov evropskih klubskih prvakinj. Ekipa se zdi še močnejša kot lani, saj so madžarske prvakinje okrepile izjemna strelka Heidi Löke, bivša 'Krimovka' Andrea Lekić in Jovanka Radičević iz Budućnosti. Zagotovo so absolutne favoritinje v skupini C.

Avstrijo bo zastopal Hypo, ki je se ponaša z dvema zavidljivima rekordoma. V vitrinah ima pet naslovov prvakinj Evrope, poleg tega pa je edina ekipa, ki je sodelovala na vseh 19 izvedbah lige prvakinj od krstnega leta 1993. Zadnji uspeh so večkratne avstrijske prvakinje dosegle leta 2008, ko so igrale v finalu, od takrat pa čakajo na nove uspehe. Ekipa sestoji iz mešanice avstrijskih in brazilskih igralk in si želi vsaj napredovanja v drugi del tekmovanja.

Zagotovo se bo napet boj za drugo mesto v skupini bil med Hypom in Metzom. Slednji je moral minulo sezono lige prvakinj izpustiti, saj so bile v državnem prvenstvu boljše rokometašice Toulona. Tokrat se Metz želi ponovno dokazati med elito. Bo številnih obstankih v skupinskem delu tekmovanja, si tokrat varovanke trenerja Sébastiena Gardillouja želijo napredovanja v drugi del. Po kakovosti so tega zagotovo sposobne, kar so z uvrstitvijo v polfinale pokala pokalnih zmagovalk leta 2010 in 2011 tudi dokazale.

Kot zadnji se je skupini C pridružil Randers, ki si je drugi zaporedni nastop v ligi prvakinj zagotovil z zmago v eni izmed kvalifikacijskih skupin. Danske podprvakinje so se v minuli sezoni od evropske elite poslovile že po koncu skupinskega dela tekmovanja, tokrat pa upajo, da jim uspe kaj več, a hkrati poudarjajo da bo že vsaka zmaga uspeh, vendar si želijo pokazati vrhunski rokomet med tako kakovostnimi ekipami. Randers so okrepile tri nove igralke, medtem ko jih je pet odšlo.

Ne spreglejte