Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2011,
14.52

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
žreb

Natisni članek

Sreda, 6. 4. 2011, 14.52

8 let, 3 mesece

Na nož po finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kdo je favorit in kdo "outsider"? Večina udeležencev zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union, ki ga bo ta konec tedna gostila celjska dvorana Zlatorog, v vlogo prvega favorita postavlja Koper.

V soboto in nedeljo, 9. ter 10. aprila, bo dvorana Zlatorog gostila štiri najboljše ekipe v tekmovanju za slovenski pokal. V boj je na začetku sezone stopilo 28 ekip, od tega 12 prve moške lige, po osem ekip 1. B. in druge lige. Ostala je le še četverica. Žreb v prostorih generalnega pokrovitelja pokala je prinesel nekoliko olajšanja za Gorenje, saj se bodo "ose" v polfinalu pomerile s prvoligašem Ribnico Riko hiše (prva na lestvici lige za obstanek), še veliko bolj pa bo bržkone zanimiv obračun Celja PL in Cimosa Kopra.

"Pivovarji" so ta čas tretji na lestvici državnega prvenstva s 34 točkami, Koper pa diha za ovratnik vodilnemu Gorenju s 43 točkami. Obe moštvi dobro vesta, kako je osvajati lovorike. Celjani so pokal osvojili kar 14-krat, Koper pa dvakrat (2008 in 2009). Dvoboj Celja in Kopra bo na sporedu ob 17. uri.

Je val olajšanja zavel v taboru Gorenja, potem ko je predstavnik RZS iz bobna izžrebal velenjsko ime in ko je postalo jasno, da ga v polfinalu čaka Ribnica Riko hiše? Veselje je seveda bilo, saj so Ribničani manjše presenečenje "final four" turnirja pokala. Tja so se uvrstili preko zmag nad Šmartnim, Dobovo in Škofljico. Tekma se bo v Zlatorogu začela ob 19.15.

Gostiteljstvo zaključnega turnirja je prevzel najuspešnejši moški rokometni klub v Sloveniji, to vlogo pa bo opravljal že sedmič. Le enkrat se je zgodilo, da zmagovalci niso bili domačini. Kot je poudaril direktor Celja PL Roman Pungartnik se v dvorani Zlatorog obeta velik dvodnevni spektakel, vsi navijači in navijaške skupine pa so toplo vabljene. Za animacijo in druženje bo v lepem vremenu poskrbljeno tako pred kot v dvorani Zlatorog. Vstopnice so na voljo po ceni 6 evrov za en dan ter v paketi za dva dni skupaj po 10 evrov.

Fotoutrinki:












Ne spreglejte