Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
11.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 11.46

7 let, 12 mesecev

Med tulipane po zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po slovenskih mladincih na svetovnem prvenstvu bodo na tekmovanju stare celine igrale mlade rokometašice do 19 let. Pričakovanja po kratkih pripravah niso visoka.

Mlade Slovenke, stare do 19 let, se bodo od 4. avgusta naprej borile na evropskem prvenstvu na Nizozemskem, kjer jih čaka sila zahtevna skupina A. V pripravah so storili veliko, kolikor je dopuščalo 12 dni, pravi selektor mladinske reprezentance Uroš Bregar. "Zelo sem zadovoljen, s tem, kar smo naredili. Vesel sem tudi zaradi odnosa deklet, povezanosti in čuta za ekipo. Punce so se res trudile."

V mestu Amelo bodo igrale v skupini z Rusijo, Španijo in Romunijo. V tej starostni kategoriji pa slovenska dekleta še niso žela uspeha. "Glede na to, da smo pred dvema letoma organizirali kvalifikacije za kadetsko prvenstvo, pa se tja nismo uvrstili, saj nas je premagala Litva, ki je bila nato na EP 15., smo že na kvalifikacije v Ukrajino letos odšli z nekoliko slabim priokusom. A uspelo nam je prebiti se na evropsko prvenstvo, s čimer smo naš cilji izpolnili. S tem, ko gremo na veliko tekmovanje, je Slovenija v mladinski kategoriji ostala zarisana na evropskem zemljevidu," pred odhodom proti deželi tulipanov pove Bregar in doda: "Na prvenstvo pa ne odhajamo samo zato, da se pojavimo, pač pa si želimo čim več zmag. V skupini imamo nasprotnice, ki so evropske rokometne velesile, v rokomet vlagajo izjemno veliko, zato bi z napovedjo, da se bomo prebili v drugi krog, pretiraval, morda zvenel utopično."

Na prvenstvo bo odpotovala 21-članska ekipa, 17 igralk (zaradi poškodbe je odpovedala Lara Hrnčič), pomočnik selektorja in koordinator je Dejan Golčman, za snemalni in analitični video del bo skrbel Dejan Tomazini, za morebitne poškodbe pa Aleš Vidmar.

Ekipa se je pripravljala v Ljutomeru in na Rogli, kjer so bili pogoji odlični. "Na tem mestu bi se rad zahvalil Rokometni zvezi Slovenije, ki nam je omogočila 12 dni priprav. V težkih časih za šport smo v teh dneh poskušali strniti vse, kar se je dalo in odigrati pet prijateljskih tekem," razloži selektor, ki bo v torek v Ljubljani z ekipo še opravil trening, nato pa se podal na 15-urno avtobusno vožnjo proti Nizozemski.

Slovenska reprezentanca bo prvo tekmo odigrala 4. avgusta proti Španiji, dan kasneje se bo pomerila z Rusijo, 7. avgusta pa jo čaka še Romunija.

Ne spreglejte