Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
14. 3. 2013,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vladan Matić Urban Lesjak

Četrtek, 14. 3. 2013, 11.44

8 let

Matić pred Hamburgom: Dodatno orožje Razgor in Mlakar

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener Celja Pivovarne Laško Vladan Matić, vratar Urban Lesjak in krilni ter zunanji igralec David Razgor so delili vtise pred sobotno prvo tekmo osmine finala lige prvakov s Hamburgom.

Rokometaše Celja Pivovarne Laško čakata dvoboja osmine finala lige prvakov proti bundesligašu Hamburgu. Nad ekipo Vladana Matića proti izjemni zvezdniški zasedbi z Domagojem Duvnjakom, Hansom Lindbergom, Blaženkom Lackovićem, Johannesom Bitterjem in drugimi ne visi Damoklejev meč napredovanja. "Na tekmo se bomo pripravili bolj z regeneracijo, pogovori in videom kot s treningi. Pravzaprav bomo do tekme imeli na voljo le enega. Upam, da se bomo obranili virusov ter da bomo s pomočjo naše dobre obrambe dosegli čim več lahkih golov. Hamburg je slabše začel bundesligo, morda je pozno za osvojitev prvenstva, za sklepni turnir lige prvakov pa ne," pred obračunom v Zlatorogu (sobota, 16.15) napoveduje Matić: "Igra Hamburga je v rokah Duvnjaka. Pozitivna je vrnitev vratarja Bitterja, ki ekipi vliva gotovost. Pri nas upam na ekplozijo Davida Razgorja ter da se bo dvignil Žiga Mlakar. Onadva lahko predstavljata dodatno orožje, gotovost, moč."

Urban Lesjak je že vso sezono v odlični formi, imenitno je branil tudi proti Mariboru. "Lažje je začeti, če ti obramba pomaga in na začetku obraniš kakšen lahki strel. Potem to lahko vrneš tudi s kakšnim obranjenim 'zicerjem'. Zaustavljene žoge vratarjev so plod dela celotne obrambe," napoveduje Lesi. Zaradi zadnje poškodbe Mateja Lekaija, poleg njega bodo manjkali "standardni" Dejan Perić, Rok Žuran in Grega Potočnik, veliko več priložnosti dobiva David Razgor, ki lahko igra tako na levem krilu kot na srednjem zunanjem: "Nesreča nekoga včasih pomeni priložnost za drugega. V mladosti sem več igral srednjega zunanjega, tako da mi to mesto ni tuje. Čaka nas močna visoka obramba, a takšno je imel tudi Kiel ..."

Ne spreglejte