Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 11. 2013,
19.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Maribor Branik EHF

Sobota, 23. 11. 2013, 19.58

8 let, 5 mesecev

Mariborski rokometaši v škripcih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Rokometaši mariborskega Branika so v današnji prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh izgubili s slovaškim Tatranom iz Prešova.

Mariborski rokometaši so v minuli sezoni pustili globoke sledi v skupinskem delu pokala EHF, v tej pa jim grozi, da bodo ostali brez nastopa v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Na gostovanju pri kakovostnih Slovakih, ki so petkrat nastopili v skupinskem delu lige prvakov, so visoko izgubili za osem golov, pred njimi pa je še povratna tekma, ki bo v nedeljo, 1. decembra, v dvorani Tabor.

Obračun v Prešovu je minil v prevladi domače zasedbe, ki je imela vse niti igre v svojih rokah, mariborska pa si navkljub trudu in želji ni priigrala boljšega izhodišča pred povratnim dvobojem v štajerski prestolnici. Izbranci trenerja Marke Šibile se proti telesno močnejšim gostiteljem niso znašli, že po prvem polčasu so - tudi zavoljo sijajnih posredovanj vratarja Svetislava Verkića, ki je zgolj v prvi polovici tekme zbral 14 obramb - zaostali za pet golov, v nadaljevanju pa jim tekme ni uspelo postaviti na glavo.

Slovaki so jim že v 40. minuti ušli za osem zadetkov (17:25) in to prednost zadržali do konca tekme, predvsem učinkoviti pa so bili v obdobjih, ko so imeli igralca več, ob tem pa so Mariborčani naredili številne tehnične napake.

Ne spreglejte