Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2012,
21.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2012, 21.21

8 let

Mariborčani spoznali moč državnih prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 13. krogu 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali mariborski Branik z 32:27 (15:13).

Mariborski rokometaši so pred dvobojem drzno napovedovali, da bodo na kolena spravili močne Velenjčane, na koncu pa so vendarle spoznali moč državnih prvakov, ki so z enajsto zmago v državnem prvenstvu zadržali prvo mesto na lestvici. Pred drugouvrščenimi Celjani imajo točko, pred tretjeuvrščenimi Koprčani pa tri točke prednosti.

Za obe ekipi je bila današnja tekma v dvorani Tabor dobrodošla pred naslednjimi akcijami na mednarodnem področju: velenjska ekipa bo v soboto igrala v ruskem Sankt Peterburgu, kjer jo čaka dvoboj sedmega kroga v evropski ligi prvakov, mariborska pa bo dan kasneje na domačem igrišču lovila gol zaostanka iz prve tekme tretjega kroga pokala EHF proti hrvaški Siscii.

Večji del "malega derbija" 13. kroga v 1. NLB Leasing ligi je minil v izenačeni igri, v rahli rezultatski prednosti pa so bili vseskozi izbranci gostujočega stratega Branka Tamšeta. "Ose" so najbolj zrelo predstavo prikazale v prelomnih trenutkih dvoboja, ko so se jim gostitelji približali na gol zaostanka (26:27). Tedaj so prevladale izkušnje in kakovostnejši posamezniki na velenjski strani, ki so hitro povišali na 31:26 in razrešili vse dvome o zmagi.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Fahrudin Melić z devetimi goli, od tega pa jih je kar šest dosegel po kazenskih strelih s sedmih metrov. Jure Dolenec in Janez Gams sta v svojo statistiko vpisala po pet zadetkov, toliko jih je v domači zasedbi dosegel tudi Nikola Špelić.

Velenjska ekipa bo v naslednjem krogu gostila Istrabenz Pline Izolo, mariborska pa bo gostovala pri trebanjskem Trimu. Obe tekmi bosta v sredo, 5. decembra.

Ne spreglejte