Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
11. 1. 2013,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

košarka

Petek, 11. 1. 2013, 10.56

8 let

Mariborčani upajo, da bodo ostali v naletu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ob prehodu iz starega v novo leto košarkarji Maribora zasedajo prvo mesto v DP po zaslugi boljše koš razlike. Štajerci želijo nadaljevati v takšnem ritmu tudi v pokalu kot ligi za prvaka.

Osem zmag in dva poraza je bilanca Maribora v državnem prvenstvu. Enak izkupiček imata še Helios in Zlatorog, vendar imajo izbranci Igorja Kuzme boljšo koš razliko. Proti Domžalčanom so izgubili na gostovanju z 78:85, s skoraj tridesetimi točkami razlike (95:69) pa so premagali Laščane. "V klubu smo zadovoljni s potekom v ligi in pokalu – mogoče v določenih vidikih nad pričakovanji. Pozitivno je, da se je ekipa ujela. Na začetku sezone je vse skupaj zelo dobro funkcioniralo. Ne čudimo se, da je temu tako pod taktirko Kuzme," je zadovoljen poslovni direktor kluba Janez Tomažič.

V ekipo so Štajerci nedavno pripeljali mladega košarkarja iz Konga. Kayembe Tshiabu Ruphin (200 cm/1992) je po mnenju Mariborčanov nadarjen košarkar in nimajo bojazni, da se 20-letni krilni košarkar ne bi vklopil v sistem: "Fant je izjemno skočen. Ima velik potencial in je naložba za prihodnost. Ujel se je s košarkarji. Tekme bodo nato pokazale realno sliko. Največji uspeh bo, da se bo sprva vklopil v sistem igre, kot se mora. Verjamemo, da se bo, saj ima trener Kuzma dober občutek za tovrstne zadeve."

Naslednji večji izziv bodo imeli Štajerci v bližajočem se pokalu Spar, čez dva meseca pa jih bo nato čakala tudi liga za prvaka, v katero bi se morali Mariborčani na prikazano uvrstiti. V drugem delu prvenstva pa pričakujejo tudi več gledalcev v dvorani Tabor. "Publika se počasi vrača, kar je dobrodošlo. V povprečju je od 300 do 350 navijačev na naših tekmah. Če se bomo uvrstili v ligo za prvaka, bo ta številka večja, v kar smo prepričani. Če bomo na naslednjih dveh tekmah (Hopsi in Zlatorog, op. p.) odigrali dobro, pričakujemo, da bodo naši navijači prišli v večjem številu tudi na pokal Spar v Celje. Smo v naletu in upamo, da bo tako tudi ostalo. Kar se želja za pokal tiče, pa lahko v klubu v tem trenutku le rečemo, da si želimo iti stopničko višje kot lansko leto," pa je še za Sportal povedal Tomažič.

Ne spreglejte