Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
15. 3. 2013,
10.27

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Flensburg Gorenje

Petek, 15. 3. 2013, 10.27

4 leta, 7 mesecev

Luka Dobelšek: Levo krilo? Moram poklicati Jureta

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gorenje v nedeljo (19.30) čaka domača tekma osmine finala rokometne lige prvakov proti zvezdniškemu Flensburgu. Pogled nanjo je predstavil srednji zunanji Luka Dobelšek.

"Nemški klubi so med ljudmi zelo cenjeni, vsi so na zelo visoki, profesionalni ravni. Slovenija in Nemčija se pri tem zelo razlikujeta. Navijanje, podoživljanje tekme. Ljudje jo v Sloveniji doživljajo povsem drugače. Ob neuspehih jim popolnoma vseeno gotovo ni, ampak Nemci vse skupaj spremljajo bolj s hladno glavo. Tudi ko se zmaguje, ni takšne evforije, vzdušja kot pri nas. Pri nas se bolj odraža odnos toplo-hladno, v Nemčiji pa je vse na bolj konstantni ravni. Po eni strani to za igralce ni tako atraktivno, po drugi strani pa ni toliko razburjenja ob neuspehih," je spomin na svoji dve sezoni v Nemčiji, igral je za Lübbecke in Emsdetten, obudil Luka Dobelšek.

Gorenje že vso sezono pestijo težave na levem krilu. Janez Gams in Darko Cingesar sta poškodovana, tudi Niko Medved pa ne poka ravno od zdravja. Trener Branko Tamše upa, da bo slednji zdržal, sicer bo na krilo začasno preselil koga iz zunanjih položajev. Kar ustrezna izbira se zdi Dobelšek, ki ima izpred desetletja, ko je z mladinsko reprezentanco osvojil kolajni na evropskem in svetovnem prvenstvu, nekaj izkušenj s tem položajem. A še vedno mnogo manj kot njegov brat Jure, ki je na levem krilu "doma". "Najprej se morava slišati, da mi bo dal kakšen nasvet," je dejal smeje: "Na krilu bom moral še malo potrenirati (nasmešek). Ne vem, kaj si bo zamislil Branko (Tamše, op. a.). Morda me bo na treningu postavil tudi na krilo. Za zdaj še nisem razmišljal o tem. Tudi Niko Medved je v Trebnjem odigral precej dobro. Sicer čuti bolečino v nogi, ampak se trudi in stiska zobe. Upamo, da njegova poškodba ne bo napredovala, tako da bi ga povsem onemogočila. Kot je omenil trener, Gams in Cingesar najverjetneje ne bosta pripravljena do nedelje. Tako ostajamo pri Medvedu in mladincu Tinetu Marušiču, ki šele prihaja v prvo ekipo in ni še veliko igral. A pridno si nabira izkušnje in pred njim je lepa kariera. Bomo videli."

Trenutno tretja ekipa bundeslige bo v Rdeči dvorani bržkone postavila znamenito nemško 6-0: "Treba bo poskušati precej tudi z zunanjih položajev. Ampak težko rečem, kaj bo prineslo zmago. Gre za zelo kakovostno zasedbo. Lahko igra obrambo 6-0 ali kakšno drugo postavitev. Pričakujemo lahko moško igro. Obramba tudi ne bo le blokirala strelov. Ampak imamo dovolj kakovostnih igralcev za ustrezne odgovore tudi na zunanjih položajih. Tu mislim predvsem na Klemna Cehteta in Jureta Dolenca, Marko Bezjak pa bo vse povezoval, tudi streljal, seveda. Mislim, da lahko pričakujemo dobro tekmo."

Ne spreglejte