Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 4. 2021,
20.12

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Natisni članek

PSG Celje Pivovarna Laško Rokometna liga prvakov

Petek, 2. 4. 2021, 20.12

3 leta

Rokometna liga prvakov, osmina finala, prve tekme

V Zlatorogu igra mačke z mišjo, Barcelona z zajetno prednostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

LP: Celje PL - PSG | Celjani so v domačem Zlatorogu doživeli hud poraz proti PSG. | Foto Vid Ponikvar

Celjani so v domačem Zlatorogu doživeli hud poraz proti PSG.

Foto: Vid Ponikvar

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Zlatorogu v četrtek v prvi tekmi osmine finala lige prvakov gostili francoskega velikana PSG in doživeli hud poraz s 24:37. V petek je Barcelon, ki je bila v prvem delu edina brez izgubljene točke, gostovala pri Elverumu in visoko slavila s 37:25. Blaž Janc je ob visoki zmagi dosegel štiri zadetke, Jure Dolenec tri, Domen Makuc pa se ni vpisal med strelce.

Močno zdesetkani celjski rokometaši na današnjem prvem dvoboj osmine finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini niso bili konkurenčni razvpitim Parižanom. V odsotnosti Vida Poteka, Tilna Kodrina, Filipa Ivića, Jana Grebenca, Tadeja Kljuna in Tobiasa Cvetka so doživeli že deveti poraz v nizu proti francoskemu prvaku, ki bo povratno tekmo čez teden dni v svoji dvorani Pierre de Coubertin začel s 13 goli prednosti.

S poškodbami obremenjeni Celjani so po poldrugi minuti igre ostali še brez nosilca igre Josipa Šarca, ki je v bolečinah obležal na tleh ter nato ob pomoči zdravniškega osebja zapustil dvorano Zlatorog. Po tem nesrečnem dogodku hrvaškega zunanjega igralca je njihova igra povsem razpadla, vse to pa so izkušeni in z vsemi žavbami namazani Parižani nemudoma izkoristili ter gostitelje že v zgodnjem delu dvoboja pahnili v silno neugoden položaj.

Fotogalerija s tekme v Zlatorogu (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 24

Celjski strateg Tomaž Ocvirk je že v sedmi minuti po zaostanku 2:6 zahteval minuto odmora, njegovi varovanci pa tudi v nadaljevanju niso bili kos rokometnim milijonarjem iz francoske prestolnice, ki so uveljavili vse svoje prednosti v centimetrih in kilogramih ter širokim repertoarjem znanja na taktičnem področju zelo hitro razrešili vse dvome o končnemu razpletu dvoboja.

Slovenski prvaki so že po dvajsetih minutah igre zastajali za osem golov (8:16), do konca polčasa pa je primanjkljaj narasel že na deset zadetkov (10:20 in 11:21).

V drugi polovici tekme se podoba na igrišču ni spremenila. Športni velikan iz Pariza v lasti Katarcev je imel vse vajeti igre v svojih rokah, zdesetkana zasedba iz mesta ob Savinji ji je bila le na trenutke enakovredna, končni izid pa zgovorno priča o dogajanju na igrišču.

Pri Celju Pivovarni Laško sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Žiga Mlakar in Arsenije Dragašević, oba sta dosegla po šest golov. Pri gostih jih je Dylan Nahi dosegel deset, Ferran Sole Sala pa devet.

"Žal mi je, da nismo prikazali takšne igre, kot smo jo sposobni"

"Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo igrati potrpežljivo, a smo žal v napadu izgubili preveč žog, kar je nasprotnik izkoriščal." | Foto: Vid Ponikvar "Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo igrati potrpežljivo, a smo žal v napadu izgubili preveč žog, kar je nasprotnik izkoriščal." Foto: Vid Ponikvar "Današnja tekma je bila zelo težka. Že takoj ob začetku smo bili po poškodbi Josipa Šarca primorani zamenjati našo taktiko. Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo igrati potrpežljivo, a smo žal v napadu izgubili preveč žog, kar je nasprotnik izkoriščal. Parižani so igrali agresivno v obrambi in nam s tem povzročali veliko težav. PSG je izjemno močna ekipa in letos iz tekme v tekmo kažejo boljše predstave. Žal mi je, da za tudi za vse naše navijače nismo prikazali takšne igre, kot smo jo sposobni prikazati in smo jo že kazali v letošnji sezoni," je po tekmi povedal celjski trener Tomaž Ocvirk.

David Razgor pa: "Ni se končalo tako, kot smo si želeli in predstavljali pred tekmo. Že takoj ob začetku smo ostali brez pomembnega igralca in sledila je sprememba v pristopu v današnje srečanje. Čeprav smo se pred tekmo dogovorili, da z njimi ne bomo igrali hitre igre, nas je nasprotnik prisilil v to. PSG je bil danes zares dober nasprotnik, vse do konca so igrali v visokem ritmu. Želim si, da bomo prihodnji teden v Parizu prikazali boljšo igro."

Marguč šestkrat v polno pri visoki zmagi Veszprema

Veszprem z Gašperjem Margučem in Blažem Blagotinškom se je v četrtek veselil visoke zmage na gostovanju pri Vardarju, Marguč je prispeval šest golov, Blagotinšek nobenega. Meškov Brest (Simon Razgor, Jaka Malus, Staš Skube) je izgubil na gostovanju pri Zaporožju, Skube je sicer dosegel pet golov, Malus pa dva.

matic groselj
Sportal Slovenski reprezentant zapušča Celje in odhaja v Francijo

V sredo je branilec naslova Kiel s 33:28 slavil pri "slovenskem" Pick Szegedu. Miha Zarabec je k zmagi prispeval tri zadetke, med petimi legionarji v madžarskem moštvu sta se med strelce ob porazu vpisala Mario Šoštarič (trije zadetki) in Borut Mačkovšek (dva zadetka). Dean Bombač in Matej Gaber sta tekmo zaključila brez zadetka, Nika Henigmana ni bilo v postavi Szegeda. Nantes Roka Ovnička je tesno izgubil s Kielcami, Slovenec je ob porazu s 24:25 trikrat zadel.

Zagreb z Darkom Stojnićem in Aleksom Vlahom bi se moral doma meriti s Flensburgom, a je srečanje prestavljeno.

RK Celje Pivovarna Laško : Barcelona, liga prvakov
Sportal Slovenskemu "palčku" uspelo nekaj, kar francoskemu velikanu ni še nikoli

Osmina finala, prve tekme

Sreda, 31. marec:
Pick Szeged : Kiel 28:33 (13:21)
(Šoštarić 3, Mačkovšek 2, Bombač in Gaber brez gola, Henigman ni igral - vsi Pick Szeged; Zarabec 3 goli za Kiel)

Nantes : Vive Kielce 24:25 (14:12)
(Ovniček 3 goli za Nantes)

Četrtek, 1. april:
Vardar Skopje : Veszprem 27:41 (11:21)
(Marguč 6 golov za Veszprem, Blagotinšek 0)

Motor Zaporožje : Meškov Brest 32:30 (15:12)
(Skube 5, Malus 2, Razgor 0 za Meškov)

Celje Pivovarna Laško : PSG 24:37 (11:21)
Mlakar in Dragišević po 6; Nahi 10, Sole 9

Porto : Aalbor 32:29 (18:14)

Petek, 2. april:
Elverum : Barcelona 25:37 (12:19)
(Janc 4, Dolenec 3, Makuc 0 za Barcelono)

prestavljeno: Zagreb - Flensburg-Handewitt

Preberite še:

Tilen Strmljan
Sportal Celjani pripeljali novo okrepitev
Cedevita Olimpija Krka
Sportal Nekaterim slovenskim klubom vendarle zelena luč za tekmovanja
 
Ne spreglejte