Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 9. 2023,
21.54

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sobota, 23. 9. 2023, 21.54

7 mesecev, 1 teden

LIGA NLB, 3. KROG

Celjani so jo dočakali, zanesljivi tudi Trebanjci in Velenjčani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Urož Zorman, Trimo Trebnje | Trebanjci so zmagali s kar +17. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Trebanjci so zmagali s kar +17.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Nov konec tedna je prinesel novo sedmerico zanimivih obračunih tretjega kroga lige NLB. Tekmovalno dogajanje so v petek zvečer odprli rokometaši Dobove in Trima Trebnjega. Varovanci Uroša Zormana so zmagali za 17 golov (35:18). V soboto so prvo zmago v sezoni dočakali rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so bili s 34:23 boljši od Ljubljane, Gorenje pa je z 29:22 ugnalo Ivančno Gorico. Poleg Velenjčanov po treh krogih stoodstotni ostajajo še rokometaši Krke, ki so v tretjem krogu s 30:23 odpravili Jeruzalem Ormož.

Trebanjci so v prvih dveh krogih zbrali zmago in poraz. Tokrat so imeli  enega lažjih tekmecev, saj so Dobovčani po uvodnih porazih pristali pri dnu lestvice. Igralci Dobove so se Trimu dobro upirali do 26. minute, ko so zaostajali zgolj za gol, nato pa so pobudo prevzeli trebanjski rokometaši.

Še eni izmed favoritov Velenjčani so sezono odprli z dvema zmaga, uvodoma so ugnali novinca v ligi Škofljico, nato pa v drugem krogu še trebanjski Trimo. Tudi rokometaši Sviša so bili pred to tekmo še neporaženi, saj so sezono začeli z zmago in remijem. Pri stoodstotnem izkupičku ostajajo Velenjčani, ki so danes zabeležili še tretjo zmago v sezoni. Pri Velenju je bil s šestimi goli najuspešnejši Goti Maričić, v vratih pa se je s 15 obrambami izkazal Skok. Za Sviš sta po pet zadetkov prispevala Marko Marojević in Simon Vidmar.

Celjani so vendarle prišli do prve zmage. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Celjani so vendarle prišli do prve zmage. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometaši iz Celja so po treh porazih proti domačim tekmecem iz Trebnjega ter mednarodnim iz danskega Gudmeja in portugalskega Porta ter neodločenem izidu proti Ivančni Gorici danes končali "črni niz" in brez večjih težav premagali povratnike na prvoligaško sceno iz Ljubljane. V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tim Cokan z devetimi, v ljubljanski pa Vid Lukman s štirimi goli.

Celje Pivovarna Laško
Sportal Celje zapravilo nemogoče, štirje tekmeci neporaženi

Liga NLB, 3. krog: 

Petek, 22. september:

Sobota, 23. september:

Lestvica:

Preberite še:

Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg
Sportal Krimovke odločene nadaljevati zmagoviti niz
Ne spreglejte