Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 11. 2012,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorenje Branko Tamše

Četrtek, 22. 11. 2012, 13.29

8 let

Gorenje bi kar "copy paste" nedeljske tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
So rokometaši Gorenja sposobni tudi v domači Rdeči dvorani premagati Chambery in se še bolj utrditi v zgornjem delu skupine C lige prvakov? Trener "os" Branko Tamše ne vidi razloga, zakaj ne.

Minulo nedeljo so Velenjčani gostovali v Franciji in francoskega podprvaka, ki je statistično najslabše moštvo lige prvakov – na računu nima še niti ene same točke – pustili kar 11 golov zadaj. V soboto jih čaka isti nasprotnik, le prizorišče bo drugo. Tokrat bo Chambery gostoval v Rdeči dvorani. "Še vedno pravim, da gre za izjemno dobro ekipo, sestavljeno iz veliko reprezentantov. Začuden sem, da so še brez točk, obenem pa si želim, da tako ostane tudi po sobotnem obračunu, potem pa tudi njim privoščim kakšno, ki bi tudi nam prišla prav. Mislim, da so njihove delnice vredne veliko več, kot kažejo," je na novinarski konferenci dejal Branko Tamše.

Francozi bodo jezni

Chambery v letošnji sezoni kaže dva popolnoma različna obraza. V domačem prvenstvu je na drugem mestu, pred njim je le zvezdniški PSG. Povsem drugačno zgodbo pa piše v ligi prvakov. "Včeraj so imeli težko gostovanje v Saint Raphaelu in tekmo končali z minimalnim porazom. Videl sem, da se je v ekipi pojavil Bertrand Gille, ki v nedeljo proti nam ni igral. Mogoče bo v Velenju nastopil tudi Nyokas. Njihovi igralski potencial je še lahko izkoriščen," pravi strateg Gorenja, ki bi, kot se je slikovito izrazil, v soboto naredil kar "copy paste" nedeljskega obračuna. "A to bo nova tekma. Francozi nimajo kaj izgubiti, verjetno so zaradi visokega poraza precej jezni in bodo poskušali oprati madež."

"Če rečem, da je stanje v redu, se potem vedno kaj zgodi"

Slovenski prvaki, ki so se pred enim tednom soočali z velikimi zdravstvenimi težavami, so zdaj nekoliko bolj pomirjeni. A ne še čisto. "Na včerajšnji tekmi s Svišem je manjkal Klemen Cehte, ki je dobil udarec v mečno mišico. Upam, da bo v soboto z nami in da bo vse v redu tudi s kolenom Luke Dobelška, po bolezni pa še ni optimalen Niko Medved," pove prvi strokovnjak na klopi Gorenja, ki se je besedam, da je vse v redu, izognil. "Če dam takšno izjavo, se potem kot po pravilu nekaj zgodi."

Velenjčani so pred šestim krogom najelitnejšega evropskega tekmovanja s šestimi osvojenimi točkami na tretjem mestu. Pred njimi sta Metalurg in Kielce, ki se bosta v prihajajočem krogu prav tako srečala. Ob zmagi Zormanovega kluba in slavju "os" bi se slednje po točkah izenačile z Makedonci. V taboru Gorenja upajo, da jih bo na poti do novega uspeha pospremilo čim več navijačev. V nedeljo je bila dvorana v Chamberyju povsem napolnjena. Bo v soboto podobno v Rdeči dvorani? Obračun se sicer začne že ob 16.30.

Ne spreglejte