Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 1. 2012,
7.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca

Nedelja, 15. 1. 2012, 7.22

8 let

Gorazd Škof: Brez evforije, prosim!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med tistimi slovenskimi reprezentanti, ki ne manjkajo v moštvu v zadnjih letih, je 34-letni Gorazd Škof. Pred začetkom Eura 2012 miri slovensko javnost: brez evforije, prosim!

Od leta 2001, ko je debitiral za člansko reprezentanco Slovenije, pravzaprav ni manjkal na velikem tekmovanju. Zbral je 118 nastopov in sodi med najizkušenejše v Deničevi četi. S Primožem Proštom bosta v Vršcu, Novem Sadu in Beogradu, če se tja Slovenija uvrsti, tvorila vratarski dvojec. Njuna forma bo silno pomembna. Škof poudarja, da Slovenija morda nima enega konstantnega vratarja kot je denimo Thierry Omeyer pri Franciji, pač pa lahko računa na visok nivo vsaj enega na vsaki tekmi.

Slovenija je mnogokrat odhajala na tekmovanja kot so evropska, svetovna prvenstva ter olimpijske igre z visokimi ambicijami, skorajda evforična, a se nemalokrat opekal. Tokrat je drugače … Včasih je bila prisotna evforija po prvem krogu. Doživeli smo prav vse od nič točk, pa smo se prebili naprej, ali pa se že poslavljali, pa je ena žoga odločala o polfinalu. Bili smo evforični s štirimi točkami, pa nato povsem razočarani. Mislim, da je slovenski rokomet v zadnjih dveh letih naredil veliko, a ni čas za evforijo. Želimo si le dokazati, da smo boljši od nasprotnika. Malce se umirimo, kajti, ko bo šlo za res ko bo dvorana polna, bo vse drugače. V redu je, da gre vse v mirnem toku.

Kakšna je forma slovenskih vratarjev? Vedno je lahko boljše. Je pa res, da so rokometu vratarji posebna figura. Vsi govorijo, da so skoraj da petdeset odstotkov ekipe. Je pa zelo težko držati kontinuiteto. Francija lahko računa na Omeyerja, ki drži tempo vse tekme. Mislim pa, da je fino, da ima Slovenija da, ki skupaj držita kontinuiteto.

Več v spodnjem video intervjuju.

Ne spreglejte