Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
15.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Tone Tiselj

Petek, 8. 3. 2013, 15.03

8 let

Direktor Krima: Verjamem v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometašicam Krima se obeta ena najuspešnejših sezon v zadnjih letih. Z dozdajšnjim delom je, razumljivo, izjemno zadovoljen tudi njihov direktor Goran Dujić.

Potem ko s prvim delom v ligi prvakinj, tisti čas so Krimovke v Stožicah klonile tudi z Zagorjankami v državnem prvenstvu, nismo mogli biti pretirano zadovoljni, je zdaj povsem drugače. Pri slovenskih prvakinjah so se na začetku sezone, bolj kot s čim drugim, ukvarjali s poškodbami. "To ni pravi Krim," so takrat govorili vsi po vrsti. In res. Ko so se rane zacelile, ko se je po možganski kapi prav neverjetno hitro vrnila Daniela Piedade, so "tigrice" šele zares zadihale. Zadihale s polnimi pljuči, v katerih pa je, kot pravi trener Tone Tiselj, še vedno precej rezerve.

V glavnem delu lige prvakinj so za Krimovkami štirje (nadvse uspešni) krogi. Manjši madež predstavlja le (sicer že zdavnaj pozabljen) poraz na gostovanju pri Ferencvarosu. Nova priložnost za dokazovanje bo že to nedeljo. V Stožice prihaja Zvezda, s še eno zmago pa bi si Ljubljančanke že krog pred koncem glavnega dela zagotovile polfinale. "Gremo tekmo po tekmo," se je trenerjeve miselnosti nalezel tudi direktor Krima Goran Dujić ter nadaljeval: "Igramo zelo dobro. In kar je najpomembneje: iz tekme v tekmo delujemo bolje. Na začetku sezone smo imeli velike zdravstvene težave, a zdaj je to že za nami. Tekma, ki prihaja (nedeljska z Rusinjami, op. a.) bo za nas prav gotovo najtežja, najbolj resna. Zmaga namreč prinaša polfinale. Slavja si seveda želimo, priložnosti za napredovanje v polfinale se zavedajo tudi punce. Verjamem, da nam bo uspelo."

Ekipa je pozitivna kot že dolgo ne

Vodstvo ljubljanskega kluba veliko pozornost posveča tudi navijačem. Vstop na tekme je prost, Krim pa ima, tudi na račun omenjene gostoljubnosti, enega največjih obiskov v celotni ligi prvakinj. "Naše povprečje je nekje med 3000 in 3200 gledalci. Glede na obisk smo še vedno drugi," je dejal Dujić, ki na vprašanje, če bo obisk brezplačen tudi za morebitni polfinalni in finalni obračun, ni znal odgovoriti. "Težko vprašanje. O tem še niti ne razmišljamo. Naše misli so usmerjene le v polfinale, ki bi pomenil ogromno. Tako za klub kot za mesto Ljubljana."

Kaj pa ekipa? Vemo, kaj se je dogajalo lansko poletje, ko so novice o okrepitvah prihajale kot po tekočem traku. Lahko podobno zgodbo pričakujemo tudi čez nekaj mesecev? "O tem ne razmišljamo. Zakaj? Ker se zavedamo, da imamo zelo dobro in pozitivno ekipo. V tem trenutku se s prihodnostjo res ne ukvarjamo. Imamo določene igralke, ki bodo po koncu sezone končale kariero, to je pa tudi vse," je še dejal direktor.

Ne spreglejte