Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
2. 10. 2012,
17.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gorenje

Torek, 2. 10. 2012, 17.09

6 let, 7 mesecev

Celje: Od superpokala smo napredovali

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sreda prinaša prvi prvenstveni derbi med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem. Opogumljeno z igro v Veszpremu Celje stavi na obrambo.

Drugi veliki derbi rokometne lige, prvi prvenstveni. V sevniškem superpokalu so slavili Velenjčani, bilo je 28:24, Celjani bodo skušali odgovoriti na domačem dvorišču. "Gotovo smo imeli več težav z uigravanjem ekipe kot Gorenje, kjer je moštvo ostalo praktično enako. V času od superpokala smo napravili korak naprej, se bolj spoznali in lahko prikažemo boljšo igro,", razmišlja Sebastian Skube, ki bo skupaj z Matejem Lekaiem uravnoteževal organizacijo igre z Gorenjevim Markom Bezjakom.

Če lahko z Veszpremom, lahko tudi z Gorenjem

Na derbi ekipi prihajata z različno evropsko popotnico. Gorenje je poteptalo St. Petersburg, medtem ko so se Celjani iz Veszprema vrnili s porazom, težkim deset golov, a vseeno dobrimi občutki. "S predstavo v Veszpremu smo lahko zadovoljni. Proti proti tako kakovostni ekipi smo bili 50 minut enakovredni. Sami sebi smo dokazali, da se lahko borimo proti največjim ekipam v Evropi. Če se lahko z njimi, se lahko tudi z Gorenjem,", je odločen Skube, ki napoveduje pivovarsko zmago. Kot enega ključnih gradnikov zanjo pa je izpostavil strpno igro v napadu brez veliko tehničnih napak.

Perića ni, a pravzaprav je

Edini Velenjčan v trenutni celjski zasedbi je vratar Matevž Skok. "Tekmo bomo dobivali le v obrambi, ki je s protinapadom naše največje orožje. Tudi Gorenje je sicer zelo dobro v obrambi. Izkoristiti bomo morali hitro igro," napoveduje 26-letnik, ki že lep čas na igrišču pogreša mentorja Dejana Perića. Vendar to nikakor ne pomeni, da Perke ljubosumno hrani svoje morje znanja in izkušenj le zase: Dejan je poškodovan, a vseskozi prisoten na treningu in tekmah. Svetuje nama (z Urbanom Lesjakom, op. a.) po najboljših močeh, deli svoje izkušnje. Vsekakor je za nas mlajše igralce več kot dobrodošlo, da ti pomaga igralec takšnega kova."

Ne spreglejte