SiolNET. Sportal Rokomet
1,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Na pripravah državnih prvakov

Celje ima novega kapetana #video #foto

1,58

termometer

celje pl priprave žalec
Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometne državne prvake iz Celja so zapustili nekateri najpomembnejši igralci, novinci pa so kombinacija izkušenj in mladosti. Luko Žvižeja je v kapetanski vlogi nasledil David Razgor. Celje je v pogovorih s Klemenom Cehtetom.

Žalec je postal začasno drugo domovanje Celjanov, razlog pa je evropsko prvenstvo za mladinke, ki se odvija v knežjem mestu. Poleg Branka Tamšeta, ki je bil izbran za drugega najboljšega trenerja na Balkanu, ima pomembno besedo tudi trener za telesno pripravo Tomaž Ocvirk.

Za zdaj na treningih še ni mladinskih reprezentantov Gala Marguča in Daniela Dušebajeva in ter Domna Makuca, ki igra za mlajše kadete na olimpijskem festivalu evropske mladine. Zato pa seveda vadi novi kapetan David Razgor.

[video: 63813 / ]

Najbolj univerzalni celjski rokometaš je pred kratkim pogodbo podaljšal še za dve leti. Po odhodu Luke Žvižeja pa ga spet čaka selitev na levo krilo. Na tem položaju je bil pred leti v najboljši postavi svetovnega prvenstva za mladince.

[video: 63814 / ]

Kmalu spet na igrišču

Celjani bodo odigrali deset prijateljskih srečanj. Tekmeci bodo Keflach, Maccabi, Brest Meškov, Krka, SKA Minsk, Metalurg, Riko Ribnica in Rabotnik.

Sodelovali bodo tudi na turnirju s Kielcami, Wislo ter Veszpremom. Prva uradna tekma jih čaka 30. avgusta v Velenju z Gorenjem, 2. septembra pa superpokal v Slovenj Gradcu z Mariborom. Prva tekma lige prvakov bo na sporedu med 13. in 17. septembrom v Zlatorogu z Veszpremom.

Trener ima besedo

Branko Tamše, ki vstopa že v svojo peto sezono na celjski klopi o ciljih, željah in pričakovanjih pred sezono 2017/18.

[video: 63815 / ]

Velenjčan se ni preveč razgovoril v komentarju na Sportalovo poročanje o celjskem zanimanju za Klemena Cehteta, potrdil pa je pogovore s tem izkušenim levim zunanjim igralcem: "To je zgodba, ki morda ne bo nikoli uresničena. Mogoče pa jutri. O tem je relativno težko govoriti, zato ne bi nič komentira.. Res je, da se je pojavila možnost Klemenovega prihoda, pogovori so bili. V prihodnjih dneh ali tednih bomo videli, kako in kaj."

Prihodi in odhodi

Odšli so Luka Žvižej, Miha Zarabec, Blaž Janc in Vid Poteko. Ob njih pa še pomemben obrambni igralec Povilas Babarskas, Ivan Gajić in Urh Kastelic.

Zadnjega je zamenjal Aljaž Panjtar, prišleki pa so še Igor Anić (krožni napadalec, Saran, Francija), Luka Mitrović (zunanji igralec, Gorenje), Jan Jurečič (desno krilo, Krka), Branko Vujović (desni zunanji, Kielce, posoja), Daniel Dušebajev (levi in srednji zunanji, Kielce, posoja).

Dolenjec v Celju

Zahtevno nalogo, da bo nadomestil Blaža Janca, ima prišlek iz Krke Jan Jurečič. "Vesel sem, da se je s prestopom izšlo, kto sem si želel, da sta se kluba dogovorila za odškodnino in da sem odšel stopničko višje. Želel sem si top slovenski klub. Že nekaj časa sem igral na precej visoki ravni in upal, da me bo opazil kateri izmed najboljših klubov," je povedal Dolenjec.

Na treningu celjskih rokometašev #fotozgodba

Celjani so zatočišče našli v Žalcu. V dvorani, kjer sicer domujejo tamkajšnje rokometašice, in na sosednjem stadionu. Celjani so zatočišče našli v Žalcu. V dvorani, kjer sicer domujejo tamkajšnje rokometašice, in na sosednjem stadionu. Foto: Urban Urbanc/Sportida
Trenutno je v zmesi vadbe poudarek na fizični pripravljenosti. Žoga še pride. Trenutno je v zmesi vadbe poudarek na fizični pripravljenosti. Žoga še pride. Foto: Urban Urbanc/Sportida
Novi vratar Aljaž Panjtar, ki je prišel iz Škofje Loke, in najbolj zveneča okrepitev, nekdanji francoski reprezentant Igor Anić, ki je prispel iz francoskega Sarana. Novi vratar Aljaž Panjtar, ki je prišel iz Škofje Loke, in najbolj zveneča okrepitev, nekdanji francoski reprezentant Igor Anić, ki je prispel iz francoskega Sarana. Foto: Urban Urbanc/Sportida
Jan Jurečič se je v Celje preselil iz Krke. Jan Jurečič se je v Celje preselil iz Krke. Foto: Urban Urbanc/Sportida
Reprezentant Tilen Kodrin in Tim Topolovec. Reprezentant Tilen Kodrin in Tim Topolovec. Foto: Urban Urbanc/Sportida
Luka Mitrović je prišel v Celje, potem ko se mu je odpovedalo Gorenje. Luka Mitrović je prišel v Celje, potem ko se mu je odpovedalo Gorenje. Foto: Urban Urbanc/Sportida
Na pripravah je tudi mladi Gregor Ocvirk, ki je v lanski sezoni igral na posoji v Ormožu. Na pripravah je tudi mladi Gregor Ocvirk, ki je v lanski sezoni igral na posoji v Ormožu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 76
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin