Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2012,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mario Šoštarič

Četrtek, 5. 7. 2012, 10.24

8 let

Čas za utrujenost bo po prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Premagljive so vse reprezentance," je pred začetkom rokometnega evropskega prvenstva za mladince optimističen slovenski kapetan Mario Šoštarič.

Da so apetiti Slovencev visoki, ni nobena skrivnost. Redni gostje evropskih prvenstev so od leta 2000. Iz njih so se nemalokrat vrnili z vrhunsko uvrstitvijo, zato so si tudi na letošnjem zadali konkretne cilje. Temeljni je uvrstitev med osem. Ko ga bodo dosegli, bodo merili še višje. V skupinskem delu se bodo srečali s Francijo, Nemčijo in Srbijo. Kapetan Mario Šoštarič pravi, da so premagljive vse tri reprezentance. "Vse smo že premagali in ne vidim razloga, da jih ne bi še enkrat. Zmage bodo mogoče le s pravim pristopom, s koncentracijo in velikim nabojem, kar po mojem mnenju ne bo problem. Gre za evropsko prvenstvo, zato bomo vsi zelo motivirani."

Za reprezentanti je dolga sezona, a vsi skupaj obljubljajo, da bodo iztisnili zadnje še atome moči. "V naslednjih desetih dneh utrujenosti ne bomo poznali," je odločen Šoštarič, ki je z 42 nastopi za izbrano vrsto najbolj izkušen. "Celo sezono sem treniral brez počitka, po koncu dobil priložnost zaigrati za člane, sedaj sem se povsem posvetil mladincem … Čeprav je težko, je motiv še kako prisoten. Moramo vzdržati vse napore. Mislim, da smo tega zmožni," razlaga Šoštarič in dodaja, da bodo počivali po koncu prvenstva.

V preteklem tednu, natančneje v torek, je slovenski kapetan na pripravah v Krškem doživel neljubi dogodek. Zvil si je gleženj. Na srečo poškodba ni bila tako huda in bo za prvenstvo popolnoma nared. "Fizioterapevti so opravili odlično delo. Poškodbo so uspešno sanirali in jo spravili v optimalne pogoje. V Turčiji bom stoodstotno pripravljen," se spominja najučinkovitejši strelec (102 zadetka) slovenske reprezentance.

Ne spreglejte