SiolNET. Sportal Rekreacija
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Vaje iz domače telovadnice

Oglasno sporočilo

Prihajajo vse bolj mrzli dnevi, a to naj ne bo razlog, da ne bi razgibali svojega telesa. Za vadbo doma ne potrebujete uteži ali drugih športnih pripomočkov. Potrebujete le najpomembnejši pripomoček – vztrajnost.

Telo po osemurnem delovniku potrebuje nekaj sprostitve. Gibanje požene kri po žilah, med vadbo za kratek čas odmislimo vsakdanje tegobe in tako se človek tudi v glavi počuti bolje. A kaj, ko so telovadnice in fitnesi zaprti, vodene vadbe so zaradi korone prav tako odpadle. Vreme gre proti zimi in temperature so vsak dan manj prijetne za gibanje na prostem.

Težko si je predstavljati, da bi lahko brez vseh trenažnih pripomočkov, ki jih imajo športni centri, telovadili tudi doma. Brez skrbi, lahko. Vaše telo bo utež, ki bo začasno nadomestila tiste iz fitnesa. Potrebujete le še blazino za na tla, takšno za jogo, dovolj dober nadomestek bo tudi armafleks, ki shranjen čaka na poletno taborjenje.

Na spletu je najti veliko strani s seznami vaj za telovadbo doma. A najlažje je, da kar na YouTubu po videoposnetkih sledite inštrukturju, saj boste tako tudi videli pravilno izvedbo gibov. Napačno izvajanje vaj lahko namreč prinese več škode kot koristi. Enostavne vaje, primerne za različno fizično pripravljene, pripravljata tudi Hana in Anže iz Lidlove Vitalnice. Hani lahko sledite pri desetih bolj enostavnih vajah z lastno težo, kot so počepi, sklece na kolenih, izpadni koraki in podobne. Če boste vaje dva ali trikrat ponovili, bodo skupaj trajale približno pol ure.

Vitalnica Lidl

Anžetove vaje, kot so globoki počepi s poskokom, zapiranje knjige ali plezalec, so bolj zahtevne in primerne za tiste, ki tudi sicer redno telovadite. Če ste nekje vmes, začnite z bolj enostavnimi vajami in nadaljujte s težjimi. Predstavljene vaje so zelo učinkovite in enostavno prikazane, tako da se jih lahko loti pravzaprav vsakdo.

Vitalnica Lidl

Sicer je v Vitalnici toliko različnih vaj, ki jih lahko delate doma, da lahko z njimi razgibate ali utrdite točno določen del telesa. Recimo TNZ – trebuh, noge, zadnjica, potem vaje za stranske trebušne mišice, zdrav ramenski obroč. Lahko se tudi preizkusite v tabati, posebni polurni srednjeintenzivni vadbi, za katero prav tako ne potebujete posebnih pripomočkov, ki jih morda ne bi našli doma. Prav vam bo prišel le rob postelje ali stola.

Vitalnica Lidl

No, en "pripomoček" vendarle potrebujemo, brez katerega res ne gre. To je vztrajnost. Vsaka vadba je učinkovita le, če jo opravljate redno. Najbolje se obnese, da na steno ali hladilnik prilepite razpredelnico in označite vadbene dneve. Tako vas bo ob misli, da danes morda ne bi telovadili, ravno toliko pekla vest, da boste sedli na tla in opravili polurno vadbo. Telo vam bo hvaležno, glava tudi, vse iz hladilnika pa bo za večerjo precej bolj teknilo. Vadba lahko postane zabava za celotno družino.

Dajmo! #TokratZmoremoDoma

Vitalnica Lidl

Za več vadb obiščite spletno stran Lidla Slovenija.


Naročnik oglasnega sporočila je Lidl Slovenija.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin