Pripravimo se na 6. Triglav tek

Triglav tek bo 9. septembra tekačem vseh generacij odprl vrata v idilični park Brdo pri Kranju. Da bodo tekaški koraki še lažji, so organizatorji poskrbeli tudi za brezplačne skupinske treninge v kar 10 krajih.

Oglasno sporočilo

Triglav tek

Idilično naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju bo tudi letos prevetril edinstveni dogodek Triglav tek, ki ga vsako leto drugo soboto v septembru ustvarijo rekreativni športniki vseh starosti, profesionalni slovenski športniki – ambasadorji dogodka, mladi upi, zvesti navijači in posebni gostje.

Dogodek bo, tako kot vsako leto, tudi tokrat prepleten z dobrodelno noto. Tekači vseh generacij pa lahko svoje korake za dober namen naredijo na družinskem teku, poslovnem teku trojk, teku na 10 kilometrov ali polmaratonu. Za najmlajše bo organiziran tudi Otroški tek Kuža Pazi.

Na Triglav tek se pripravimo skupaj

Tekači in vsi ljubitelji športa se lahko na že tradicionalni tekaški dogodek tudi letos brezplačno pripravijo v okviru skupinskih tekaških vadb. Te je v sodelovanju s priznanimi trenerji organizirala Zavarovalnica Triglav. Rekreativni in profesionalni športniki se jim lahko pridružijo:

 • v Ajdovščini, kjer so treningi že od začetka julija vsak torek in četrtek ob 19. uri. Vodita jih Lucija Krkoč in Borut Malavašič. Zbirno mesto tekačev je Športni park Pale (ob teniških igriščih);
 • na Brdu pri Kranju, kjer bodo treningi od 10. avgusta, vsak torek in četrtek (razen praznika 15. avgusta) ob 18. uri. Vodil jih bo Klemen Dolenc. Zbirno mesto tekačev bo zelenica pri kozolcu za hotelom Brdo;
 • v Celju, kjer bodo treningi od 15. avgusta, vsak torek in četrtek ob 19.30. Vodil jih bo Aljaž Topole. Zbirno mesto tekačev bo stadion pri 1. gimnaziji Celje;
 • v Kopru, kjer bodo treningi od 15. avgusta, vsak torek in četrtek ob 20. uri. Vodil jih bo Niki Antolović. Zbirno mesto tekačev bo na Bonifiki (pri prostorih teniškega kluba);
 • v Ljubljani, kjer bodo treningi od 14. avgusta, vsak ponedeljek in sredo ob 18.30. Vodil jih bo Blaž Kavčič. Zbirno mesto tekačev bo v Tivoliju (na koncu levega parkirišča);
 • v Luciji, kjer bodo treningi od 14. avgusta, vsak ponedeljek in sredo ob 20. uri. Vodil jih bo Niki Antolović. Zbirno mesto tekačev bo v Sončnem parku;
 • v Mariboru, kjer bodo treningi od 15. avgusta, vsak torek in četrtek ob 19. uri. Vodila jih bo Nadja Zavec. Zbirno mesto tekačev bo pri Akvariju terariju;
 • v Murski Soboti, kjer bodo treningi od 14. avgusta, vsak ponedeljek in sredo ob 19. uri. Vodil jih bo Boris Kaučič. Zbirno mesto tekačev bo pri Osnovni šoli 1, na stadionu;
 • v Novem mestu, kjer bodo treningi od 14. avgusta, vsak ponedeljek ob 18. uri na Stadionu Portovald in vsak četrtek ob 20. uri pri Mercator centru v Bršljinu. Vodil jih bo Aleš Lindič;
 • v Slovenj Gradcu, kjer bodo treningi od 14. avgusta, vsak torek in četrtek ob 19. uri. Vodil jih bo Uroš Verhovnik. Zbirno mesto tekačev bo Športni center Vinka Cajnka.

Obisk skupinskih tekaških vadb je brezplačen. Primerne so za dobro pripravljene tekače in tudi tiste, ki se s športnim tekom srečujejo prvič. Več informacij o vodenih tekaških vadbah je na voljo na spletni strani www.triglavtek.si, kjer se udeleženci lahko prijavijo na treninge ali si izberejo svojo tekaško traso na Triglav teku.

Datumi treningov, ko se bodo nekateri od ambasadorjev Triglav teka udeležili vodene vadbe na Brdu pri Kranju ob 18.00
Žan Košir: 22.8.
Jakov Fak: 29.8.
Klemen Bauer: 29.8.
Špela Rogelj: 29.8.
Anja Frev: 29.8.
Žan Košir: 22.8.
Teja Gregorin: 29. 8.
Cene Prevc: 29. 8.

Tradicionalni tekaški dogodek za vse generacije

Triglav tek

S skupinskimi tekaškimi treningi bodo tekači zagotovo dobro pripravljeni na športni izziv. A Triglav tek ponuja možnost zdrave rekreacije v neokrnjeni naravi prav vsakomur, saj so tekaške proge prilagojene različnim starostnim in zahtevnostnim skupinam. Tekači lahko izbirajo med:

 • otroškim tekom Kuža Pazi na 350 in 700 metrov,
 • poslovnim tekom trojk na 3 X 3,4 km,
 • družinskim tekom na 3,4 km,
 • tekom na 10 km,
 • polmaratonom (21 km).

Če je izbira med teki za udeležence prevelik zalogaj, lahko na spletni strani Triglavtek.si tudi preverijo, katera od tras je najbolj primerna za njihov življenjski slog in način gibanja.

Novost: najdaljša trasa je tudi uradno polmaraton

Najbolj vzdržljivi tekači se bodo zagotovo brez oklevanja odločili za najdaljšo preizkušnjo. In letos jih lahko razveseli novica, da je najdaljša tekaška trasa Triglav tek tudi uradno prepoznana kot polmaraton. Organizatorji Triglav teka so spomladi namreč opravili posebno meritev 21-kilometrske trase, ki se vije po neokrnjeni naravi, med čudovitimi jezerci, v okolju, kjer domuje divjad.

Letošnja novost je še, da bo start na najdaljši razdalji v treh različnih startnih conah glede na predviden čas trajanja teka posameznega tekmovalca. Startne cone veljajo za oba spola.

  Predviden čas teka na 10 km Predviden čas teka polmaratona
1. cona do 50 min do 1 h 45 min
2. cona do 1 h do 2 h
3. cona nad 1 h nad 2 h

Polmaratonce sicer čaka prav poseben izziv: prvih 10 km morajo preteči s časom do 1 h 15 min. V primeru prekoračitve bodo tek sklenili z veljavnim rezultatom na 10 kilometrov.

Triglav tek je tek za dober namen

Ne glede na razdaljo bodo navdušeni tekači tudi tokrat tekli za dober namen. Na dogodku bo Zavarovalnica Triglav donacijo za boljšo oskrbo novorojenčkov predala Splošni bolnišnici Trbovlje, Splošni bolnišnici Brežice in Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki.

To je tudi en od razlogov, zakaj dogodek, s katerim organizator spodbuja zdrav način preživljanja prostega časa vseh generacij, z veseljem podpirajo številni slovenski profesionalni športniki: bratje Prevc, smučarska skakalka Špela Rogelj, biatlonci Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, smučarska tekačica Vesna Fabjan, ultramaratonka Nataša Robnik, paraolimpijci Darko Đurić, Anja Drev in Lena Gabršček.

Ne čakajte, prijavite se!

Triglav tek, edinstveni športni dogodek, ki tekačem odpira vrata v neokrnjeno naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju, se bo tudi letos odvil drugo soboto v septembru, 9. 9. 2017. Zadnji dan za prijavo na tek z dobrodelno noto je petek, 1. 9. 2017.

Prijavnina za tek na 10 in 21 kilometrov znaša 20 evrov, na ekipo za poslovni tek trojk 50 evrov in pet evrov na člana družinskega teka. Otroški tek Kuža Pazi je brezplačen.

Odštevamo do Triglav teka

Odštevajte do 6. Triglav teka in dogodek spremljajte na spletni strani www.triglavtek.si, portalu Vse bo v redu, strani dogodka na Facebooku ter Twiterjevem profilu Zavarovalnice Triglav.

Vaše tekaške utrinke s priprav na Triglav tek ali z dogodka pa lahko delite tudi na Instagramu. Označite jih s #triglavtek in bodite del edinstvenega tekaškega dogodka.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano