SiolNET. Sportal Rekreacija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

23. kolesarski maraton Rogaška vabi

1

termometer

V Rogaški Slatini bo v nedeljo, 31. julija, potekal že 23. rekreativni kolesarski maraton Rogaška 2011.

Maraton Rogaška ima tradicionalen rekreativni značaj in je del vseslovenske akcije ''Slovenija kolesari''. Razdeljen je na dve trasi, tisti z več kondicije se bodo lahko podali na 76-kilometrsko progo, na malem maratonu pa bo treba prevoziti 33 kilometrov. Za najmlajše bo organizirana dirka na 400 metrov.

Organizatorji priporočajo uporabo kolesarskih čelad, udeleženci pa seveda vozijo na lastno odgovornost. Zapor cest ne bo. Progo bodo nadzorovali člani Kolesarskega kluba Rogaška in reditelji ZŠAM, kolono pa bo vodilo vozilo organizatorjev, ki ga udeleženci na progi ne smejo prehiteti.

Proga je v celoti asfaltirana in bo rekreativce popeljala čez štiri občine. Štart je na višini 228 m, udeleženci pa se bodo povzpeli največ na 400 m nadmorske višine. Maraton bo potekal v vsakem vremenu. Pred štartom bo poskrbljeno še za priložnostni program, saj bodo prireditelje s starodobnimi kolesi obiskali ''Večno mladi'' iz Šentjurja.

Udeleženci bodo na cilju prejeli spominsko medaljo in topli obrok. Z lepimi kristalnimi pokali bodo nagrajeni tudi najstarejši in najmlajši udeleženec, najštevilčnejša družina, najštevilčnejša ekipa, udeleženec iz najbolj oddaljenega kraja in ''mravljica''. Po premaganih naporih bo potekalo žrebanje bogatih nagrad, največji srečnež pa bo lahko domov odpeljal gorsko kolo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin