Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 7. 2018,
22.09

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

35

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Rudar NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Celje NK Mura ND Gorica NK Triglav NK Krško NK Domžale

Nedelja, 22. 7. 2018, 22.09

5 let, 8 mesecev

Prva Liga Telekom Slovenije, 1. krog

Maribor je na eni tekmi zabil pet golov, Olimpija na prvega čaka že štiri ure in pol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

35

Maribor, Rudar | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Za nami je prvi krog nove sezone Prve lige Telekom Slovenije, ki jo bomo po novem na Sportalu in Planet TV spremljali zelo podrobno. Po prvi odigrani tekmi so lahko najbolj navdušeni Mariborčani, ki so s kar 5:0 zmagali v Velenju, medtem ko povsem drugače velja za nogometaše Olimpije, ki so z 0:2 izgubili v Novi Gorici.

 
Na zadnji tekmi kroga so Domžale v nedeljo gostile Krško in njegov odpor strle šele v zadnjem delu tekme, ko so si gostje najprej zabili avtogol, potem pa je piko na i postavil novinec Domžalčanov Tonči Mujan in zadel za zmago z 2:0.
 
Fotogalerija s tekme med Domžalami in Krškim (foto Matic Klanšek Velej):
 
Maribor je v prvi tekmi nove sezone v nedeljo navdušil in dodobra napolnil mrežo Rudarja. V Velenju je odpor tekmeca zlomil v zadnjem delu tekme, ko sta zadevala dvakrat Dino Hotić in za konec dvakrat najboljši strelec slovenskega prvenstva Luka Zahović. V prvem polčasu je vijoličaste v vodstvo popeljal branilec Saša Ivković.
 
Fotogalerija s tekme med Rudarjem in Mariborom (foto Žiga Zupan):
Fotogalerija
1 / 17

Potop ljubljanske Barcelone v slovenskem Las Vegasu

V soboto sta bili odigrani dve tekmi.

Novi trener Olimpije Ilija Stolica je govoril, da želi igrati tako, kot igra Barcelona, a njegova Barcelona iz Ljubljane v prvih treh tekmah pod njegovim vodstvom ni zabila še niti enega gola, na uvodu v novo prvenstveno sezono pa je doživela potop v slovenskem Las Vegasu, v Novi Gorici, kjer je proti Gorici izgubila z 0:2, kar je bil njen prvi poraz po kar 18 prvenstvenih tekmah brez poraza. Ljubljančani tako v novi sezoni gola niso dosegli že kar 270 minut oziroma štiri ure in pol.

Gorica je do vodstva prišla že na začetku tekme, ko jo je v vodstvo popeljal Bede Amarachi Osuji, na začetku drugega polčasa pa je z mojstrskim golom zmago štirikratnih prvakov potrdil Andrija Filipović
 
 
 

Mura se je vrnila po petih letih in prišla do točke

V prvi sobotni tekmi je Mura, ki se je v prvo slovensko nogometno ligo vrnila po petih letih, v Fazaneriji z 1:1 remizirala proti kranjskemu Triglavu. Prekmurci so z avtogolom sredi prvega polčasa prišli do vodstva, a so gostje že tri minute pozneje izenačili, ko je po hitrem protinapadu s prvoligaškim prvencem za izenačenje poskrbel 20-letni napadalec Tom Žurga.

Fotogalerija dogajanja iz Murske Sobote (foto Mario Horvat):

Aluminij po preobratu do zmage

Novo prvoligaško sezono sta že v petek v Kidričevem odprla Aluminij in Celje. Gostje so na začetku tekme prišli do vodstva, a so nato Kidričani zabili dva gola in prišli do zmage z 2:1. Tekma je ponudila obilo razburljivega dogajanja. Videli smo tri gole, dve enajstmetrovki, obe ekipi pa sta po enkrat zatresli tudi okvir vrat.

Video povzetki vseh tekem:

Domžale : Krško:

Rudar : Maribor:

Gorica : Olimpija:

Mura : Triglav:

Aluminij : Celje:

Poročila z vseh tekem:

Ne spreglejte