Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2022,
15.15

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

12

Natisni članek

Adam Delius Igor Barišić Prva liga Telemach 1. SNL Robert Prosinečki Mladen Rudonja NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 1. 7. 2022, 15.15

1 leto, 9 mesecev

Pretresi v zmajevem gnezdu

Šok v Ljubljani! Olimpija prekinila z Rudonjo, Prosinečki odstopil kar sam.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

12

Adam Delius | Predsednik Adam Delius je podal zaupnico Igorju Barišiću. | Foto Vid Ponikvar

Predsednik Adam Delius je podal zaupnico Igorju Barišiću.

Foto: Vid Ponikvar

NK Olimpija je teden dni pred začetkom sezone ostal brez trenerja in športnega direktorja. Predsednik Adam Delius je sporočil, da zmajevo gnezdo zapuščata Robert Prosinečki in Mladen Rudonja, ki v zadnjem obdobju nista skrivala nezadovoljstva z delom direktorja Igorja Barišića, sicer tesnega zaupnika prvega moža Zmajev z Bavarske. Nemec je razkril, zakaj je prekinil sodelovanje z obema.

NK Mura : NK Maribor, 1. SNL
Sportal Koper kot prvi premagal srbskega prvaka, Maribor zadel sedmico

Nov predsednik, stare navade. Praksa pogostih in nepredvidljivih menjav trenerjev, pa tudi drugih nogometnih deležnikov pri Olimpiji se nadaljuje tudi pod vodstvom novega prvega moža. Nemec Adam Delius se je le teden dni pred začetkom sezone, sedmega julija bo v Stožicah v prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo gostoval Differdange iz Luksemburga, odločil za ogromno spremembo.

Robert Prosinečki je vodil ljubljanskega velikana le tri mesece. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Robert Prosinečki je vodil ljubljanskega velikana le tri mesece. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Športnemu direktorju Mladenu Rudonji je podal odpoved, Robert Prosinečki pa je odstopil kar sam. Po besedah Deliusa je Prosinečki podal odpoved večkrat. "Če ne dobim želenega igralca, dam odpoved in grem," je po besedah Deliusa grozil Prosinečki. "Postavil sem mu vprašanje, kdo je naš najboljši igralec v U17. Kdo je naš najboljši igralec v U16? Ni imel pojma." Predsednik Delius je namreč od prvega dne v klubu želel več mladih slovenskih nogometašev v prvi ekipi. Ti so v zadnjih mesecih res bolj odhajali kot prihajali. "Tudi za naše mlade igralce je imel 0,0 odstotka zanimanja. Niti enkrat ni pogledal, kaj delajo naši mladi igralci." Ko smo še enkrat prosili za pojasnilo, ali je bil Prosinečki odpuščen ali je dam sam odpovedal, je Delius dejal: "Ni bilo potrebe, da bi mu dal še četrtič odpoved, če jo je dal že sam trikrat."

Vmes je na novinarsko konferenco vdrl še dolgoletni skrbnik Olimpijin igrišč Boris Ferenčak, ki je danes del Olimpijinega nadzornega odbora. "Prosinečki je dal odpoved pred dvema dnevoma. Lažnivec," ja zavpil proti Deliusu. Nemški predsednik Olimpije je komentiral: "Oseba, ki očitno želi zapustiti klub."

"Izvedeli smo, da dela s tretjimi osebami in želi škoditi klubu"

Delius pravi, da nima razloga, da bi odpustil poslovnega direktorja Igorja Barišića, s katerim sta se sprla Prosinečki in Rudonja. A precej razlogov za odpoved Rudonji. Ključne je pojasnil podpredsednik kluba Christian Dollinger: "Izvedeli smo, da dela s tretjimi osebami in želi škoditi klubu in predsedniku. S tretjimi osebami se je pogovarjal o novi prodaji kluba. Nudil jim je različne informacije. In šlo je za zaupne informacije. Rudonja je bil športni direktor in ni imel pooblastil, da bi te zaupne informacije podajal naprej in jih izdajal javnosti. O tem imamo dokaze. Zato so tudi v zadnjih dneh do novinarjev prišle napačne informacije, ki vam jih je dajal Rudonja. Še nikoli nisem bil tako razočaran nad osebo, ki sem jo prej podpiral. Zato Rudonja zapušča klub. Razmislili bomo o kazenskih postopkih."

Mladen Rudonja ni več športni direktor Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Mladen Rudonja ni več športni direktor Olimpije. Foto: Vid Ponikvar

Nezadovoljstvo Rudonje in Prosinečkega s potekom prestopnega roka je bilo tako veliko, da je postalo moteče za prvega moža Zmajev. Ta se je o tem v četrtek pogovarjal z nekdanjim zvezdnikom hrvaškega nogometa, na prijateljski tekmi med Olimpijo in Šibenikom (0:0) je opravil tudi pogovor s privrženci Olimpije, pripadniki navijaške skupine Green Dragons. Ti so mu sicer dejali, da podpirajo Prosinečkega in želijo, da ostane.

Delius: Minimum je, da pridemo vsaj v tretji krog konferenčne lige

Adam Delius še naprej zaupa Igorju Barišiću, z delom katerega sta bila nezadovoljna Robert Prosinečki in Mladen Rudonja. | Foto: Vid Ponikvar Adam Delius še naprej zaupa Igorju Barišiću, z delom katerega sta bila nezadovoljna Robert Prosinečki in Mladen Rudonja. Foto: Vid Ponikvar Delius se je v petek okrog 12. ure vseeno odločil, da sta tako Rudonja kot Prosinečki zgodovina Olimpije. Igralci o tem pred novinarsko konferenco niso bili obveščeni. Zato jo je iz zadnje vrste v tišini spremljal tudi kapetan Timi Max Elšnik. Kako pa naprej? Pred Olimpijo bodo kmalu prvi evropski izpiti. V četrtek bo v Stožicah gostoval predstavnik Luksemburga. Zeleno-beli so na papirju favoriti, v dvoboj pa vstopajo brez trenerja in športnega direktorja. Kandidata za novega trenerja še nimajo. "Na voljo je dosti kakovostnih trenerjev, zato se ne bomo zaletavali," pravi Delius.

Treningi do srečanja vseeno ne bi smeli trpeti, za njihovo nemoteno izvedbo bodo v klubu poskrbeli. Kar zadeva cilje, je Delius naznanil, kako bi bil v Evropi zadovoljen vsaj s prebojem v tretji krog kvalifikacij. "Imamo močno ekipo. Ne bi rad izpostavil nobenega posameznika, eden od njih je tukaj med nami. Tudi vratar je vse boljši. Ogledali smo si okoli 200 mednarodnih igralcev, pregledali smo tudi celoten slovenski trg. Okrepitve so še načrtovane. Minimum je, da pridemo vsaj v tretji krog konferenčne lige, nato pa nasprotniki postajajo vse boljši in boljši. Jasno je tudi, da si želimo postati slovenski prvaki. Imamo močno ekipo, želimo pa postati še močnejši," je skoraj uro dolgo novinarsko konferenco sklenil Delius.

Bravo Crvena Zvezda
Sportal Ljubljančani izgubili proti srbskemu velikanu, Prekmurci proti Avstrijcem
Fazanerija
Sportal Ogromne spremembe pri Muri, ki jim je vredno zaploskati #video
Ne spreglejte