Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 2. 2022,
20.54

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

7

Natisni članek

Damian van Bruggen Marijan Čabraja NK Olimpija NK Olimpija 1. SNL

Torek, 15. 2. 2022, 20.54

2 leti, 2 meseca

Marijan Čabraja in Damian van Bruggen

Olimpija pripeljala še zadnji dve okrepitvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

7

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je na zadnji dan zimskega prestopnega roka potrdil prihod dveh novih okrepitev. To sta hrvaški levi bočni branilec Marijan Čabraja, ki bo v Ljubljani igral do konca sezone kot posojen igralec zagrebškega Dinama, ter Damian van Bruggen, ki se je dogovoril za sodelovanje do 30. junija 2022. Olimpija pa ima ob tem možnost podaljšanja pogodbe še za naslednji dve leti.

Marijan Čabraja, ki je prve korake naredil v rodnem Poreču, je prvi del te sezone preživel v Budimpešti, kjer je v dresu Ferencvarosa odigral 13 tekem. Štirikrat je zaigral tudi v skupinskem delu evropske lige. V Ferencvaros je bil sicer le posojen, a se je v teh dneh vrnil v Zagreb, zdaj pa ga je Dinamo spet posodil drugam," so zapisali pri Olimpiji.

Čabraja je kariero začel pri Jadranu iz Poreča, a se je že pri dvanajstih preselil v hrvaško prestolnico. Pri Dinamu je za prvo moštvo odigral 10 tekem, 56-krat si je oblekel tudi dres rezervne ekipe.

Leta 2018 se je preselil k HNK Gorici, kjer je zbral 80 tekem, na katerih se je med strelce vpisal trikrat, med asistente pa osemkrat. Po dveh letih in pol ga je Dinamo pripeljal nazaj v Maksimir, Čabraja se je k modrim vrnil po tem, ko so slednji v Empoli posodili slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića italijanskemu prvoligašu Empoliju. Dinamo je HNK Gorici tedaj za Čabrajo plačal dva milijona evrov, so dodali pri zeleno-belih.

Novi zmaj je v preteklosti redno igral tudi za mlajše reprezentančne selekcije Hrvaške.

V Ljubljani še Nizozemec

Druga okrepitev pa je Damian van Bruggen. Leta 1996 v Utrechtu na Nizozemskem rojeni vsestranski branilec je kariero začel pri klubu Almere City. Potem se je kar pet let kalil v elitni šoli nizozemskega velikana Ajaxa iz Amsterdama, na domačih tleh je igral tudi za mlado moštvo PSV iz Eindhovna in člansko ekipo VVV-Venla. V dresu slednjega je odigral tudi 48 tekem v prvi nizozemski ligi.

Leta 2020 je odšel na Hrvaško, kjer je podpisal za Inter iz Zaprešića, že nekaj mesecev kasneje je postal novi član Slaven Belupa. V Ljubljano je prišel prav iz Koprivnice, kjer je zbral 55 nastopov.

Nekdanji član številnih mlajših nizozemskih reprezentančnih selekcij se najbolje znajde na položaju centralnega branilca, lahko pa zaigra tudi na desni strani obrambe in celo v vlogi defenzivnega vezista, so zapisali pri Olimpiji o novi okrepitvi.

Preberite še:

NK Olimpija : NK Maribor
Sportal Polom Aluminija, Olimpiji večni derbi, Koper ostaja vodilni
Nermin Bašić
Sportal Radomlje nadigrale Aluminij in ga pahnile na zadnje mesto
Sportal Celjani pripeljali rusko okrepitev
Ne spreglejte